Dagsarkiv: 15 augusti 2021

Thomas hit och Niklas hem till sig

Tidningshögen mötte i dörren.

Efter frukost körde vi hem alla Niklas blommor som jag och Anneli tagit hand om medan han varit i Japan. Och på vägen släppte vi av Ylva som också hon bott över natt.

Blommorna fyllde i princip hela bilen så vi fick åka en vända till när vi skulle transportera resväskor och saker som Niklas fått från Raili. Men då fick Anneli ta hand om kärandet.

Som ni kan se av bilden ovan möttes Niklas och hans blommor av en stor hög med tidningar innanför dörren så nu får han lite att gå igenom. Men det lär nog få vänta för pojken känner fortfarande av jetlagen även om han lyckats sova vid rätt tillfällen under de första dygnen tillbaka i Sverige.

Lite senare på eftermiddagen kom Annelis bror Thomas som har lite jobb att göra i Stockholm i morgon så han bor över natt hos oss.

Ufologiskt har jag hjälpt Peo i föreningen att hitta rätt gatuadress i Helsingborg där han sökte efter Edith Nicolaisens gamla bostad. Peo har varit där en gång och nu när de passerade staden så körde han och hans Anneli till Cederströmsgatan där han visste att lägenheten legat. Med hjälp av Håkan Blomqvist, som har koll på det mesta av historiskt ufointresse, kunde jag bekräfta att Nicolaisen, som drev bokförlaget Parthenon, först bott på nummer 6 och sedan flyttat till nummer 4.

Lite klurigare blev det att försöka hitta till platsen för Domstensfallet, en påstådd men av mig och Anders Liljegren som bluff avslöjad närkontakt, lite längre norrut. Där hade mycket hänt, träd vuxit upp och nya hus byggts.

Under kvällen väntade jag på att en seriehandlare som jag träffade i Älmsta tidigare i somras men det hela slutade med att han inte hann komma i dag. kanske på tisdag, vi får se. Jag skulle verkligen behöva bli av med ett stort antal kassar med serier.

Anneli och Thomas spanar på gamla kort.

Anneli, Thomas och jag själv satte oss i nästan två timmar och gick igenom de två kassar med kort som vi hämtat hemma hos Raili och som vi nu delade upp mellan oss och dessutom en hög till Lena. En annan hög var sådana som de ville ha skannade, något jag får göra lite längre fram.

Många av korten föreställde våra barn och också oss själva i något yngre modeller men här fanns också foton från Railis ungdom och släkten i Finland. En salig blandning med oskarpa julaftonsfoton och riktigt bra bilder på barnen.

Sedan blev det middag i form av fläskkotletter och egenodlad potatis med bönor.

Under kvällen hade jag kontakt med en av mina brittiska ufologvänner John Hanson om att AFU ska försöka skanna Margaret Frys papper åt honom. Pratade med Anders Liljegren som lovade se hur mycket det rör sig om och att ordna dokumenten kronologiskt.

På slutet av dagen började jag skriva på ett föredrag jag ska hålla på ett seminarium ”i Malmö” (alltså via Zoom) på tisdag. Det ska handla om konspirationsteorier och fejkade nyheter och riktar sig till elever. Nu blev jag nästan klar och kommer att fortsätta i morgon.

I säng efter midnatt.

 229 total views