Dagsarkiv: 08 augusti 2021

Takklättring och UFO-Sverigemöte

Styrelsemöte på Zoom.

På förmiddagen gav jag mig upp på taket för att se om det fanns någon spricka i en takpanna som kunde förklara varför det sent i går kväll kom in vatten i hallen och gjorde fula fläckar på tapeterna där. Men jag kunde inte se några tecken på det.

När jag, och Markus som anslöt, gick in på vinden så var det tydligt att vattnet tagit sig in längs den norra skorstenen även om vi inte kunde se exakt hur det hade gått till. När jag kom ner skrev jag en skadeanmälan till vårt försäkringsbolag och i morgon kommer jag att ringa dem också.

När jag ändå var uppe på vinden bytte jag filter i ventilationsanordningen där. Och den här gången hade vi varit förutseende och de nya filtren stod redan bredvid anläggningen och väntade eftersom jag beställde dubbla uppsättningar förra året. Så i morgon ringer jag och beställer ett nytt par som vi kan ställa där tills nästa år. Känns skönt att ligga i framkant där.

Geléproduktion.

Anneli har fixat gelé av alla de vinbär som vi plockade i Örebro i helgen. Mycket gott tycker vi alla så vi är mycket nöjda med att det blev hela åtta burkar (lite drygt) vilket kommer att räcka ett tag.

Under dagen hade jag ett timslångt samtal med en känd svensk författare som arbetar på ett projekt som har vissa bäringar på det AFU gör. Och det fanns mycket att lära av hur han har agerat för att få loss pengar och skapa intresse för sitt projekt. Vi kom överens om att träffas och fortsätta diskussionen om några veckor.

Klockan 14, sedan jag tittat på inledningen av OS-avslutningen i Tokyo på teve och vi ätit lunch, var det dags för ännu ett maratonmöte för UFO-Sveriges styrelse. Tre och en halv timme tog det och det är alldeles för lång tid. Även om vi har många intressanta frågor att diskutera så måste vi försöka korta mötestiden ordentligt.

En sak är säker, vi saknar de fysiska mötena även om vi nu börjat bli obehagligt vana vid Zoom.

I vilket fall pratade vi bland annat om den kommande fältundersökarkursen som planeras att hållas på Yxnerum Hotell, Kurs & Konferenscenter mellan Åtvidaberg och Ringarum i Östergötland den 8–10 oktober. Det kommer att bli en något bantad kurs för att inte orsaka onödig trängsel och vi kommer att kräva vaccinationsintyg på två sprutor från alla som vill gå den.

Efter mötet i dag pratade jag med UFO-Sveriges evenemangsansvarige Rickard Andersson som gav mig en god idé och direkt efter samtalet ringde jag en person som jag vill se som extern föredragshållare på kursen. Och han var mycket positiv till det. Det kommer att bli kanon!

Under kvällen gick vi också över till våra nya grannar, en familj med sina rötter i Indien och som vi borde ha välkomnat tidigare men det har inte riktigt blivit av. Nu tog vi med en blomma och blev inbjudna på indiska ”sötsaker” medan vi pratade på om både det ena och det andra. Ett mycket gott intryck fick vi och det kommer att bli bra med dem som närmaste grannar efter Gunnar och Vanja.

Sist i kväll åt vi en god middag och efter en stund vid datorn och lite tvättfixande (nu är vi i kapp!) tittade jag och Anneli på ett avsnitt ”Morden i Midsomer”.

Sista delen av kvällen satt jag vid datorn (som vanligt) och skrev. I säng efter midnatt.

Vattnet kom in i hallen.
Lite längre ned på väggen.
Och vid en elkontakt.
Här kom vattnet in via skorstenen.
Och ner i isoleringen.
Isoleringen bortriven.
Glapp i pipen är troligen orsaken.

 367 total views,  1 views today