Dagsarkiv: 5 januari 2022

Nygammal tidning och ESTA-klart

Som bilaga med Aftonbladet.

I dag kom en nygammal produkt ut i kioskerna, nämligen ”Möte med det okända” där jag själv har bidragit med några artiklar. Den här gången som bilaga med Aftonbladet men också som en extra kostnad. Här finns artiklar om Friedrich Jürgensons röster på band, dogonfolket och påståendet att det skulle ha besökts av utomjordingar, Area 51, tvillingtelepati och Mary Celeste. Allt uppdelat i fyra ämnesområden: Paranormala fenomen, mysterier, monster och utomjordingar.

”Frågan är om det bara är uppdiktade sagor eller om det faktiskt kan ha hänt på riktigt…” frågar sig redaktören i en kort spalt på sidan 3. En hel del har publicerats förut.

Själv ägnade jag en stund på förmiddagen åt att fylla i en ansökan om att få resa in i USA, en så kallad ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Det tog säkert 45 minuter att fylla i men godkännandet kom som ett mejl på posten en timma senare.

Jag behöver ESTA för att kunna resa till USA vilket jag hoppas kunna göra i mars.

Och så ringde jag och gratulerade Stefan som fyller år i dag. Bara att hoppas att jag får en fördel nu när Stefan har blivit ett år äldre. Men, han är fortfarande flink på badmintonbanan så det är nog att hoppas på lite för mycket.

Var också tvungen att ringa Tele 2 som hade skickat en räkning på en tjänst som vi inte ens börjat använda än. Lite dåligt. Men de drog av allt som skulle dras bort så det var bra.

I dag fick vi post igen och nu kom ett eftersläntrande julkort från vänner i England. 92 julkort har landat i lådan i år vilket inte är illa. Vi gillar ju julkort och skickar många, vilket är ett bra sätt att hålla kontakten med vänner man inte har så regelbunden kontakt med i flera fall.

Insamlingen på Facebook till hyllorna som ska köpas in till AFU fortsätter för även om vi uppnått målet för själva rullhyllorna så återstår att betala ett antal lösa hyllor som ska stå längs väggarna. Och många vill bidra vilket vi tackar för!

Ganska lugnt men mycket att göra på jobbet. Anneli körde mig till Vällingby och sedan satte jag mig på tunnelbanan och läste tills jag var framme vid Thorildsplan. Men sedan var det bara att börja skriva, som sagt.

Inget stort förutom att tennisstjärnan Novak Djokovic inte fick inresetillstånd till Australien eftersom han inte är vaccinerad. Att han hade fått ett ganska skakigt specialtillstånd att resa in i ett land med otroligt långa stängningar av samhället retade många och det blev nog politiskt omöjligt för politikerna att tillåta honom att komma in till slut.

Har också varit inblandad i ett ufofall som vi i UFO-Sverige inte blir kloka på. Jag hoppas kunna återkomma till detta men just nu kan vi inte publicera några bilder.

I dag skrev Expressen en notis om Crazy Pictures kommande film ”UFO Sweden” på sidan 26 under Nöje där Maria Brander konstaterar att filmteamet ”leker loss i den fantasifulla apokalypsgenren”, då med hänvisning till deras förra rulle ”Den blomstertid nu kommer”, men att killgänget nu är på gång med ”UFO Sweden”. Premiär 25/12.

Gick till Ewog med Björn och åt en kebabtallrik. Halvkul. Ute hade hela världen blivit vit igen efter några timmars snöfall, något vi som sitter på redaktionen inte märker förrän vi kommer ut. Fönstren är långt bort och ingen har tid att spana där heller.

Fick ett mejl från Avi Loeb som publicerat en artikel på The Hills webbplats där han funderar över hur Fermis paradox kanske kan läsas. Alltså varför vi inte har sett några tecken på utomjordiska besökare. Läs gärna och fundera ni också.

Kom iväg hem efter 01. Anneli var vaken eftersom hon haft besök av en väninna så det blev godnattpuss innan jag tog mig an lite annat innan det blev sängen även för mig 02.30.

Loading