Dagsarkiv: 06 maj 2021

Intervjuad för dokumentär

Intervjuad på DN.

I dag åkte jag in till jobbet ett par timmar tidigare eftersom jag skulle intervjuas av dokumentärfilmaren Johan Palmgren och hans kollega Lisakonrad Gustafsson som skötte om intervjun. På bilden ovan sitter vi och pratar efter den timslånga intervjun.

Johan jobbar med en dokumentär om meteoriten som slog ned i norra Uppland den 7 november förra året och den är tänkt att sändas på SVT. Jag fick berätta om hur jag intervjuade vittnen och hur UFO-Sveriges rapportcentral arbetade med observationerna och hur jag tog detta vidare på DN.

Innan jag gav mig av tittade jag igenom den nya versionen av den film som jag och Göran i Uppsala jobbar med och den såg betydligt bättre ut. Men jag hade en del synpunkter som jag mejlade över efter att ha ägnat en timme åt filmen. Dessutom skickade jag en del nytt bildmaterial. Det här kommer att bli bra.

Och i dag publicerade DN min intervju med den tidigare statsepidemiologen Johan Giesecke som alltså var den person jag träffade i måndags. Intervjun fick snabbt närmare 55.000 läsare vilket är bra. Det var roligt att träffa Giesecke öga mot öga och kunna utföra en intervju som man gjorde det förr – inte på telefon, något jag gör så ofta.

Fick också intervjua Richard Bergström även i dag som alltid är positiv och har bra kunskap att dela med sig av.

Det fanns rätt mycket att göra under arbetskvällen men roligast var att med ett halvt öga följa Rögles första hemmamatch i SM-slutspelet och se hur de formligen körde över Växjö. Inte sällan var det spel mot ett mål, minut efter minut.

Eftersom kamrat Mia på skiftet fyller år i dag firade vi det med glass i röda sofforna framåt kvällen. Inte så jämnt men ändå. Mia är alltid värd att fira!

Jag har också laddat ned och fyllt appar och formulär inför min bevakning av Eurovision Song Contest i Rotterdam. Plockade också till mig en låda med N95-munskydd från DN som är det munskydd som gäller under tävlingen.

Tack vare ett lugnt avslut på kvällen hann jag gå igenom en massa mejl. Skönt att vara lite mer i fas där.

Hem vid 01.00 och träffade Markus som stod och borstade tänderna, laddade tvätt i maskinen, tog en macka och skötte lite ufoepost. Bland annat mejlade jag vänner i Ukraina som jag hoppas ska ställa upp i en podd som heter Shadowy Spectrums som min vän Peter Shelley gör.

 264 total views