Dagsarkiv: 30 maj 2021

Riksstämma och ny styrelse

Okända föremål?

I dag var det dags för Riksstämma i UFO-Sverige vilket betyder att vi håller årsmöte. Tyvärr även i år på distans och via Zoom. Men 39 personer deltog och tack vare att den hölls digitalt kunde intresserade från hela landet faktiskt vara med – så länge de var medlemmar. Efter att Anders Berglund inledde tog jag över som mötesordförande eftersom vi har den ordningen att den som är ordförande i UFO-Sverige inte ska leda åsrmötet.

Vi var klara på lite mer än en timma och på mitt förslag hade vi en öppen frågestund efteråt. Jag tyckte att det kunde vara en bra idé med tanke på att flera personer som vi annars inte har kontakt med nu fanns med digitalt. Och det var uppskattat.

Det konstituerande mötet.

Sedan inledde vi ännu ett möte och konstituerade oss. Efter mötet ser den nya styrelsen ut så här:
Ordförande: Anders Berglund.
Vice ordförande: Clas Svahn.
Kassör: Tony Ekberg.
Sekreterare: Victoria Tellander–Andersson.
Ledamöter: Carl-Anton Mattsson, Malin Viklander, Thomas Michanek, Rickard Andersson, Mats Nilsson, Johan Gustavsson, Tobias Lindgren, Håkan Ekstrand och Martina Myrtorp.
Suppleanter: Gunnar Karlsson, Johan Fagervall, Kenth Cederborg, Peo Wärring, Tage Bång och Jennie Backman.

Som ni ser har vi fått in en ny kvinna i styrelsen, Malin Viklander i Sundsvall. Malin är rutinerad och var bland annat med på ett av Värmlandsprojekten och har gått kursen till fältundersökare. Vi är väldigt glada över att ha fått in så en kompetent och kunnig ny ledamot.

Markus tar bild på Anneli.

I dag är det Mors dag och Markus uppvaktade Anneli med blommor från honom och Niklas. Något som Anneli blev väldigt glad över som ni kan se här ovan när hon ska förevigas av Markus.

Efter mötet softade vi lite på verandan där det fortsatte och strömma pollen och frömjöl i luften. Jag plockade fram kameran och tog bilder och filmer av det. Högst upp kan ni se en sådan bild. Det kan alltid vara bra att ha sådana referensfoton om vi får in bilder till Rapportcentralen.

Under dagen vann jag en budgivning på Tradera som jag helt glömt att jag deltog i. Men det var bra eftersom en av böckerna var en gammal dansk science fiction om en resa till månen (”Reisen til Maanen”) som jag verkligen var sugen på. Jag gillar riktigt gammal sf och har även köpt ett häfte från 1830 med titeln ”Min sista resa under ett riks-gästabud i norra delen af månen. Dröm.” Hur människor tänkte sig sådana resor för länge sedan intresserar mig.

De danska böckerna jag köpte.

Ni kan se boken och de andra jag fick med ”på köpet” här ovan. Det verkar som om författaren tänkte skjuta folk ur en kanon för vidare färd till månen… Lite tveksam idé även på den tiden kan jag tycka.

Eftersom det var strålande väder och 19 grader varmt grillade vi goda korvar på verandan och åt ute när Markus hade hunnit hem från jobbet.

Det har ju inte gått så bra för Sverige i hockey-VM om man ska uttrycka sig milt så det var med viss tveksamhet jag slog mig ned för att följa måste-matchen mot Slovakien i kväll. Och det blev en rysare där det stod 1–1 väldigt länge innan Sverige lyckades krångla in 2–1 bara för att dra på sig två utvisningar de sista fem minuterna. Suck.

Nu hade Tre Kronor lyckan med sig och vann till slut med 3–1 i öppen bur (om man räknar bort en försvarare) men det var med ett nödrop.

Efter den rysaren var det dags för ännu en då vi rattade över till ett avsnitt ”Line of duty” som blev så spännande att Anneli fick blunda för andra gången i kväll. Första var i slutet av Tre Kronors match. Det är en riktigt bra serie som vi tyvärr kom in i lite sent.

Jag avslutade dagen med fortsatt arkivering av digitalt material och nu är jag klar för den här gången. Klar till midnatt då en av mina alltid sena Facebookvänner hörde av sig. I säng 00.30.

Första tydliga solbrännan på Markus arm.

 356 total views