Dagsarkiv: 09 maj 2021

Bokvägning och rensning

Anneli i garaget.

På förmiddagen gjorde vi en packnings- och vägningskoll genom att fylla en flyttlåda med böcker i allehanda storlekar så att vi ska veta hur mycket vi kan lasta i den bil vi måste hyra i sommar för en tripp till Skåne. Det visade sig att flyttlådan tog 90 böcker och att den då vägde 40 kilo. Det hade gått i några till men det var tungt nog ändå för oss att lyfta den.

Efter att ha mätt en låda visade den sig vara 58 cm lång, 35 cm bred och 43 cm hög vilket betyder att den tar upp 0,09 kubikmeter. Alltså går det lite drygt 10 lådor på en kubikmeter och en halvstor lastbil rymmer 140 sådana lådor.

Då har vi klart för oss vad vi måste hyra för fordon för att klara resan i slutet av juni.

Vi har också gripit oss an en rensning av avloppet under badkaret på den stora toaletten, mest för att Nomor ville vi skulle se om det fanns några myror i låset. Men det gjorde det inte. I vilket fall var det bra att göra en insats där eftersom det är en plats som vi sällan gör rent.

Fick också hjälp med klippning av Anneli. Jag har undvikit att gå till frisören under pandemin och tänker fortsätta göra så ett tag till. Funkar bra med Annelis frisering också.

Två stjärnor och de tre ”kuberna”.

Sedan blev det soppa till lunch innan det bar iväg till jobbet.

Under kvällen fick jag ett telefonsamtal från Helsingborgs Dagblad om en bild som tagits över Helsingborg strax efter 23 i går, lördag. Ni kan se den här ovan. Jag kollade med Rapportcentralen och Johan kunde bekräfta att även UFO-Sverige fått in den.

Bilden är tagen upp mot zenit och ljusfenomenet syntes under cirka två timmar. Rapportören noterar att det var ett tunt molnlager just då. Allt detta fick mig och Johan att tolka bilden som en reflektion från en stationär ljuskälla på marken. Något jag också sa till reportern på HD.

Maten i kväll blev sushi från Wang på andra sidan bron. Och det var ingen lek att gå dit. Det blåste friskt så att man fick luta sig mot vinden och ett kallt regn föll. Det kändes som 1 november. Men den 17-bitars jag sedan åt i värmen på redaktionen var god.

Sushin.

Per på it hjälpte mig att uppgradera bärbara datorn så att allt ska vara så bra et går till Rotterdam. Det blev kanon och tryggt att ha fått den genomgången.

När kvällen var slut var också passet slut och jag kommer inte att vara på redaktionen på flera veckor nu. Hem efter 01 för att läsa en stund i ”Flocken”.

 181 total views