Dagsarkiv: 12 maj 2021

Gör podd om Pollenkungen

Markus i gräsklippartagen.

I dag var det säsongspremiär för att klippa gräsmattan och det var Markus som fick äran att göra den insatsen. Tjugo grader varmt och en fin sommardag helt plötsligt. Behövdes efter en lång tid av eländesväder.

Själv lyssnade jag mig igenom resten av Eurovisionlåtarna så nu kan jag börja jobba med dem på allvar, något som lär bli under morgondagen. Jag har också haft ett möte med Kultur och dragit upp riktlinjerna för hur vi ska sköta bevakningen nästa vecka och så har jag bokat intervjuer med Christer Björkman, Tusse och ESC-generalen.

Rätt mycket av min dag har gått åt till ESC så trots det fina vädret har jag mest suttit vid datorn.

Och för att ytterligare förstärka den bilden bandade jag en podd med UFO-Sveriges radio om ”Pollenkungen” där Tobias Lindgren och Thomas Michanek ställde frågor. Vi pratade i nästan två timmar men det ska klippas ned av Tobias, hur långt det blir vet bara han.

Framåt kvällen startade jag grillen och så blev det korv till mig, Anneli och Markus. Men vi åt inne. Trots solen så blir det svalt rätt snabbt fortfarande.

Gunnar och Vanja har nästan tömt hela sitt hus nu och när vi sågs före korvgrillningen fick Anneli en bunke kräftor som de hade fiskat 2018. Så de åkte raka vägen från deras frys till vår. Just den årgången var väldigt bra, det minns jag efter en kräftsittningen hemma hos dem så gåvan kommer att bli mycket uppskattad.

Pratade en stund med Ebbe Johansson i Malmö Interplanetariska Sällskap också. Ebbe är 91 år nu men han hade planer på att skriva en bok om sitt liv, berättade han. Bara att hoppas att han hinner. Han blir ju inte yngre och minnena kan ibland vara flyktiga när man kommer upp i den åldern.

Ur Kalle Linds bok ”Hasse Alfredson”.

Fick ett roligt ”klipp” från vännen Staffan i dag också. Han hade läst Kalle Linds bok ”Hasse Alfredson” från 2019 där han upptäckt att jag var citerad. Lite kul! Mötet med Hans Alfredson och Per Åhlin glömmer jag aldrig eftersom vi satt på ett fik i Tomelilla och pratade en god stund. Det var två personer som gjorde att starkt intryck och som var väldigt roligt att möta på tremanhand. Mötet var ju 2004 så det var före bloggen.

Det var skönt att sitta i soffan på slutet av dagen eftersom den blev rätt lång och jag var upp redan före 08. Vi hade lite svårt att hitta någon film som lockade så till slut blev det en gammal Kirk Douglas-rulle på SVT Play, ”De stora träden”.

I säng efter 23. Ska upp tidigt och förbereda min intervju med Björkman.

 166 total views