Dagsarkiv: 03 maj 2021

Intervju för DN och podd för UFO-Sverige

Undertecknad och Johan Giesecke.

Tog mig upp före 08 för att äta frukost och sedan ta mig till en mindre ort utanför Södertälje där jag hade stämt träff med den tidigare statsepidemiologen Johan Geisecke som jag sedan intervjuade mellan 10 och 12.

Det blev en intressant intervju efter det att vi vandrat runt med min fotografkollega Lars Lindqvist för att ta bilder i 30 minuter. Hann också träffa mitt ”intervjuoffers” fru Kajsa som hade hört talas om mig genom Historiepodden, vilket var kul. Johan och Kajsa bor i ett äldre trähus vid stranden av Uttran, en sjö som figurerar i minst två observationer under spökraketåret 1946. Något jag berättade för paret och sedan också skickade över rapporterna till för att de skulle få lite bonushistoria att fundera över.

Lars fångar Johan G på bryggan.
Och ett porträtt på trappan hemma.

Vårt samtal kom att handla om hur han ser på Sveriges beredskap inför nästa pandemi men också om de förutsägelser han tvärsäkert gjorde för nästan exakt ett år sedan, då jag också intervjuade honom, och som tack vare vaccinet aldrig slog in.

Intervjun kom sedan att publiceras över ett uppslag i DN på fredag den 7 maj. Nu får jag väl ta sikte på en uppföljande intervju i maj 2022.

Hemma igen lämnade jag över bilen till Markus som skulle åka in till jobbet och det passade perfekt i tid. När han åkte tog jag mig lite lunch men sedan blev det att sätta sig vid datorn för att börja skriva ut intervjun.

Framåt sena eftermiddagen var det dags att spela in en podd med Tobias Lindgren och Thomas Michanek för UFO-Sveriges Radio. Eftersom det är 50 år sedan den 6 maj för Lars Thörns klassiska, men starkt ifrågasatta, bilder tagna vid en skjutbana i utkanten av Skillingaryd spelade vi in ett avsnitt om fallet.

Tobias Lindgren före inspelningen.

Uppkopplingen gick via Skype från Tobias lägenhet i Norrköping där också Thomas befann sig. Jag satt hemma och spelade in ljudet på min mobil via en bra mikrofon. Sedan mejlade jag över filen till Tobias så att han kunde klippa ihop det hela.

UFO-Sveriges Radio vilar tungt på Tobias Lindgrens axlar men han har också lyckats med sin idé och lyssnarna är många och nedladdningarna omkring 200.000 sedan starten. Inte illa! Roligt att kunna bidra då och då.

Till kvällsmat blev det korv stroganoff och sedan en stund i soffan men resten av dagen avslutades med artikeljobb. Nu är jag klar med ramen och i morgon ska jag göra klart det hela.

I säng efter 23 med en god bok.

Så här presenterade jag mitt intervjuobjekt i bloggen först, innan artikeln publicerades. Detta för att röja vem jag intervjuat för konkurrenter.

 321 total views,  1 views today