Dagsarkiv: 02 maj 2021

Styrelsemöte och dubbla förberedelser

I dag lämnade våra gäster oss för att åka hem till sitt. Claes, Åsa och Clara till Örebro, Ylva till Marieberg och Niklas till Solna. Men först gjorde Niklas en insats i trädgården där Anneli behövde hjälp att gräva i landet.

Själv satt jag inne och deltog i ett styrelsemöte via Zoom och som så ofta när det gäller UFO-Sverige tog det sin lilla tid. Lite styvt två och en halv timma blev det. Mycket kom att handla om den kommande riksstämman den 30 maj, som också den blir på Zoom, men vi pratade även kursen i höst och om den skulle kunna anordnas fysiskt. Det beslutet kände vi alla att vi måste vänta med.

Det märks att vi har vant oss vid att mötas via nätet och få känner nog att vi måste återgå till att resa runt i Mellansverige för att hålla mötena. När pandemin är över så är jag rätt säker på att vi kommer att välja våra tillfällen för fysiska möten med omsorg.

Jag har också ägnat en del tid åt att jobba med verksamhetsberättelsen där jag har några punkter som är mitt ansvar – AFU, utåtriktad verksamhet och de internationella kontakterna. Pratade igenom en del av detta med Anders Berglund före mötet.

Men jag har också lagt ned en del tid på att gå igenom material inför morgondagens poddinspelning för UFO-Sveriges radio där Tobias, Thomas och jag ska banda under eftermiddagen.

I dag publicerade The New Yorker en lång och välskriven artikel om läget just nu när det gäller USA och ufrofrågan.

Och som ni ser när ni läser artikeln är det den väg som UFO-Sverige har valt som är den framgångsrika; att inte prata om besökande utomjordingar utan att ta själva observationerna på allvar och efter att ha undersökt dem visa på att det finns okända fenomen och föremål som måste utredas ytterligare. Steven Greer (som också tas upp i artikeln) har kört in i en gränd som inte leder någon vart.

Artikeln är ett porträtt av Leslie Kean och en historisk exposé plus bra kritik av en del uforapporter som ger båda sidor av saken. På slutet kommer artikeln in på de senaste årens händelser och över huvud taget är artikeln mycket bra läsning! Läs den!

Efter att ha lagat lasagne tillsammans med Anneli fortsatte jag förbereda en annan intervju i morgon, en som jag ska göra utanför Södertälje. Vem jag ska prata med återkommer jag till. Men det blev också tid för paus med lite ”Mästarnas mästare” innan jag fortsatte jobba.

Efter midnatt var det dags att sova.

 253 total views