Dagsarkiv: 08 maj 2021

Trädgårdsjobb för Anneli

Ni anar henne i bakgrunden.

För Anneli bestod den soliga sidan av dagen av lite jobb i trädgården men så där jättevarmt blev det aldrig – utom i lä där solen kändes riktigt somrig. Hon passade i alla fall på att skörda en massa gräslök medan jag satt inne och skrev brev.

Jag har försummat brevskrivandet under en tid och det tog jag igen nu. En del brev är ju rätt långa och jag har ju rätt mycket själv att berätta vilket gör att svaren kan bli i liknande längd.

Mina brevvänner är viktiga för mig och det är skönt att skriva till andra i ett annat tempo än vad mejl framkallar. Då vill man svara så fort det går.

Gräslöken hackas.

Jag hann i alla fall tömma en del av mitt skrivbord och ett par usb-minnen vilket gör att nästa vecka blir lite renare och lättare att starta.

Så när jag lämnade hemmet i dag kändes det bra att ha hunnit ikapp en del som blivit liggande.

På jobbet var det full fart med skotska valet som Mia och jag bevakade. Annars rätt lugnt med lite smånyheter som jag tog hand om. Maten hämtade Calle på Pizzeria Lilla Essingen (Ibolina) så det blev pizza helt enkelt. Och vi åt våra pizzor i strålande solsken i orangeriet. Fast solen har bedragit i dag, det har inte varit särskilt varmt.

Pratade en stund med en företagare i Norrköping om ett större projekt som UFO-Sverige är med i och gjorde upp planer för en satsning som kommer senare i sommar. Där kommer tre andra från UFO-Styrelse också att vara med. Jag hoppas kunna återkomma med mer kring detta snart.

Vid 01 bar det hemåt efter att som vanligt ha uppdaterat coronasiffrorna för världen och precis som i går satt jag och läste vidare i Johan Anderbergs bok ”Flocken” i taxins baksäte. Och fortsatte sedan en stund efter att jag kommit hem. Bra bok!

 223 total views,  1 views today