Dagsarkiv: 16 maj 2021

Fortsatt skrivande och intervjuande

Paul Villas bilder har sålts i stora upplagor.

Även denna dag har fyllts med Eurovisionförberedelser och det kändes bra att äntligen ha hunnit igenom alla låtarna, lyssnat noga, läst på och skrivit anteckningar som ska användas när chatten väl brakar igång på tisdag – och torsdag. Nu är jag inläst på hela startfältet inklusive De fem stora, alltså de länder som inte behöver kvala för att gå till final.

Jag ringde också och intervjuade William Lee Adams som driver den största fan-sajten Wiwibloggs som har stort inflytande när det gäller tävlingen sett ur fansens synvinkel.

Skrev klart en artikel som ska in på tisdag och jobbade nästan färdigt två andra. Det ska produceras rätt mycket text under Eurovisionveckan så det gäller att börja i tid så att man inte sitter där med kort om tid och snabba lämningar utan att ha lagt sig i framkant. Och där vill jag vara.

Under dagen pratade jag en stund med Håkan Fenander som ringde från Åseda. Håkan har varit aktiv i Sverige under många år men är numera mer en läsare av UFO-Aktuellt och en god vän.

Markus har jobbat på banan under dagen och Anneli passade på att åka dit och slå några korgar när hon skulle hämta hem honom framåt eftermiddagen. Tillsammans gjorde jag och Anneli en tur till Lövsta för att tömma garaget på lite skräp. Solen sken och det var riktigt somrigt, men framåt kvällen blev det svalare.

Sedan några dagar tillbaka säljs kontaktpersonen Paul Villas ”originalbilder” av flygande tefat från 1960-talet på ett slags auktionssajt som ni kan se om ni klickar här. Jag vet inte hur mycket original det rör sig om men i vilket fall har det sålts drösvis av papperskopior genom åren och AFU har sin beskärda del. Ni kan se en annons för bilderna högst upp i bloggen då det begav sig. I vilket fall är de inte sällsynta. Skulle originalnegativen dyka upp vore det däremot intressant.

Läses just nu.

Just nu läser jag boken ”Medvetandets mysterium” (Fri tanke) av Annaka Harris. En liten tunn sak men väldigt intressant även om den är onödigt snårigt skriven. Harris sällar sig till de så kallade panpsykisterna som menar att medvetandet inte är något typiskt mänskligt utan att det finns i all materia. Och att vår fria vilja med största sannolikhet är en illusion.

Stora tankar som tar ned oss människor på jorden men som samtidigt gör universum som helhet väldigt spännande.

Framåt kvällen lagade Anneli köttfärslimpa och jag fixade sås och potatis. Gott i vanlig ordning och Markus åt fyra stora bitar. Han slår oss alltid när det gäller hunger.

Finalen i ”Mästarnas mästare” missade vi givetvis inte och det blev en värdig vinnare. Vi missar inte gärna ”Mästarnas mästare”, är vi hemma tillsammans så tittar vi och många gånger då jag jobbat blir det i efterhand. Bra underhållning där man får möta våra största stjärnor på ett helt annat sätt än i tävlingssituationen eller i intervjusoffan.

När Anneli hoppat i säng fortsatte jag att jobba med Eurovision.

 283 total views