Dagsarkiv: 10 maj 2021

Podd om rymdskrot och Markus blir 27

Markus och Niklas. Sushin vankas.

När jag kommit ur sängen efter 10 gick vi in till Markus och väckte honom med lite ”skönsång”. Pojken fyller ju 27 år i dag och det ska ju uppmärksammas även om han efter några timmar gav sig av till Bromma GK för att jobba fram till sena kvällen.

Markus är en fantastisk kille som har så många goda sidor och vi hoppas som föräldrar av allt vårt hjärta att han snart kommer att få möjlighet att flytta till ett eget boende. Vilket inte är alldeles lätt med tanke på vad sådana saker kostar här i Stockholmsområdet.

Så tills vidare har vi honom kvar här hemma i väntan på säkrare inkomster och en lägenhet som kan bli en start.

Markus fyller år samma dag som sin mormor, Raili, och vi ringde båda upp och grattade henne på 86-årsdagen. Perfekt att de båda fyller på samma dag!

Efter att jag och Markus lagat lunch åt oss och Anneli var det dags för mig att spela in en podd för DN på temat saker som faller från skyn, i det här fallet det kinesiska raket som ramlade ned i Indiska oceanen i helgen. Lägligt nog kommer min bok ”Världsrymden anfaller”, som handlar om sådana saker, ut på torsdag så den händelsen ser ut som en tanke.

Patrik Miesenberg, Sabina Marmullakaj och Ülkü Holago som rattar Studio DN.

På bilden ovan kan ni se producenten Sabina, ljudteknikern Patrik och programledaren Ülkü samlade (men ändå inte samlade) för att starta intervjun med mig.

Det blev mera DN den här lediga dagen eftersom vi hade en digital avtackning av Amanda Johansson Murie som flyttar hem till Sundsvall för att börja på radion. Jag jobbade en hel del med Amanda under den tid hon var redaktör på natten men de senaste åren har hon jobbat dagskift på andra passet så vi har inte sett så mycket av varandra. Hon blir saknad som en duktig journalist och väldigt trevlig och glad person.

Men dagens viktigaste händelse var alltså Markus födelsedag och medan han jobbade dök Niklas upp. Hungrig så vi drog igång grillen och brassade två lammkorvar var i väntan på att brorsan skulle komma he.

En fin tröja från brorsan.

Och när Markus väl dök upp vid 21 fortsatte vi med kvällens huvudrätt som var sushi. Fint att ha hela familjen samlad och i lugn och ro sitta och prata.

Eftersom Anneli ska upp och jobba i morgon gick hon och lade sig tidigt men tipsade oss andra om ”News of the world”, en Netflixfilm med Tom Hanks. En finstämd, spännande och lite ovanlig film som var riktigt bra. Och det var skönt att sitta i soffan och titta på en bra film med pojkarna.

Vi kom i säng före 01 och då hade jag lovat köra Niklas till pendeln i morgon så att han skulle kunna ta sig till jobbet.

 193 total views