Dagsarkiv: 15 maj 2021

Eurovisionjobb även i dag

En stillbild från den video som Jeremy Corbell lagt ut på sitt Instagram.

Så har Jeremy Corbell publicerat ännu en video av ett okänt föremål filmat av amerikanska flottan och från dess fartyg USS Omaha den 15 juli 2019 på sitt Instagramkonto. På filmbilderna syns ett föremål som ska vara cirka 1,8 meter stort röra sig fram och tillbaka över horisonten innan det försvinner ner och verkar uppslukas av vattnet.

Den här typen av rörelser, som tar ett okänt objekt från luft till vatten har gett oss ett nytt begrepp eftersom det nu börjar finnas flera rapporter om dem – transmediala föremål. De rör sig alltså mellan olika medium, något som hittills hört hemma i science fiction-historier. Och i det här fallet var det 14 okända föremål i luften.

Mycket intressant observation givetvis och man kan ju undra vad det är för någonting, och vem som styr det. Och, kanske viktigare, varför läcks dessa bilder just nu? En som ställer den frågan är John Greenewald som driver The Black vault. Han noterar att Pentagon tidigare kallat det som syns på filmen för en ”drönare”, inte UAP, när stillbilder publicerades för en tid sedan.

Och han ställer frågan: Vem är det som läcker detta till olika nyhetsförmedlare?

– Detta är till och med intressantare än vad som syns på bilderna. Varför läcker det som ett såll? Och varför bryr sig Pentagon inte om att det läcker?, frågar sig Greenewald.

För egen del har jag mest ägnat mig åt att lyssna vidare på Eurovisionlåtarna. Och att göra ännu en intervju i det sammanhanget. Intervjun kommer inte att publiceras förrän i nästa vecka så jag ligger lite lågt med vem det var som jag talade med.

Grillen igång igen.

Under dagen har jag fått flera reaktioner på min nya bok och et är roligt! En som lyssnat på den, Per Olof L, skriver: ”Otroligt bra och intressant skrivet… hade inte väntat något annat i och för sig. Kommer att lyssna på den flera gånger för att inte missa något. Grymt bra val att ha Ludvig som uppläsare, så bra från Creepypodden.”

En journalist skriver att han kommer att rekommendera ”Världsrymden anfaller” för sina läsare och avslutar: ”Lysande arbete, bra jobbat!”

Kul givetvis.

Eftersom Markus är hos Niklas i kväll så grillade jag och Anneli entrecôte på egen hand med färsk potatis, coleslaw och lite annat gott. Sedan tittade vi på ”Magic in the moonlight” som var en både intressant och bra film där en skeptiker möter ett medium och hur hans världsbild förändras när han plötsligt börjar inse att det kan finnas något större och mer komplicerat än hård vetenskap.

Ska inte avslöja mer.

Under dagen tittade Gunnar över och så tömde vi vårt garage på de sista flyttkartongerna med saker som nu ska upp till Gävle. Som tack för förvaringen fick vi en takbox de inte längre behövde och en plastskiva som blir perfekt för mig när jag ska bygga ett ljusbord för att kunna plåta av mina diabilder.

Framåt sena kvällen satt vi framför våra datorer både Anneli och jag innan det blev sängen.

 249 total views