Dagsarkiv: 14 maj 2021

Eurovisionjobb hela dagen

Eftersom Anneli tog bilen och två vänner och körde till Borlänge i dag så blev jag och Markus ensamma kvar hemma vilket gjorde att jag hamnade framför datorn och jobbade med förberedelser för Eurovision efter att jag ätit frukost.

Då hade det regnat rätt bra under natten och det hängde en del i luften när Anneli åkte vilket gjorde det lättare att landa framför tangentbordet. Under några timmar lyssnade jag igenom alla låtarna i den första semifinalen och så läste på och gjorde anteckningar. Men mer än den hann jag inte innan det var dags att fixa lunch till mig och Markus.

Efter maten var det dags att förbereda en intervju med en av höjdarna inom Eurovision för att sedan använda den till en artikel under nästa vecka. Jag fick femton minuter i personens tajta schema men efter vi var klara så erbjöd personen sig att ringa upp lite senare så att vi kunde prata mer.

Och så blev det. Det blev ytterligare 22 minuter vilket underlättade mitt jobb väsentligt.

Under dagen intervjuade jag också Edward af Sillén som ska kommentera Eurovision tillsammans med Christer Björkman. Edward har jag träffat flera gånger och han är inte bara trevlig utan också väldigt kunnig och en fantastisk manusförfattare. Och skoj!

Det blev en nyhet på DN.se.

Anneli kom hem ganska tidigt eftersom en del av det de hade tänkt att se var stängt. Men Jussi Björling-museet, som var huvudorsaken till resan, hade i alla fall varit öppet och där tillbringade hon och hennes vänner en god stund.

Till kvällsmat blev det rätt enkelt och sedan slog vi oss ned för att titta på ”Sherlock Holmes” efter att ha ratat en knepig Gérard Depardieu-film som inte satte sig alls. Men efter bara en kvart med den gode Holmes ringde jobbet och berättade att ESC lagt ut ett pressmeddelande om att allt nu var klart för American song contest.

Det var bara att börja skriva och samtidigt ringde jag upp Christer Björkman för att göra en kortare intervju. Drygt 20 minuter efter samtalet från DN låg min artikel ute på DN.se och ni kan se hur den puffades här ovan.

Sedan fortsatte vi att titta på vår film innan det var dags för sängen.

 153 total views