Dagsarkiv: 04 maj 2021

Artikeljobb och Zoommöte

Numera utläst.

Eftersom jag inte har varit så bra i ryggen i dag har jag suttit eller legat och läst en del och då hann jag läsa ut ”Hårda tider” som kom ut första gången 1854. Nu alltså i en nyöversättning men det känns ändå att språket är gammalt. Jag gillade den bra efter ungefär halva boken men fram till dess var den lite jobbig.

Själva idén att lyfta fram vikten av känslor över rent faktastyrda människor kändes fräsch och på det sättet blev boken en svidande kritik mot industrialismen där arbetarna förvandlades till maskiner också de. Och inte bara arbetarna utan även många högre upp i hierarkin. Den styrande klassen målas i mindre trevliga toner men även den stora massan får sitt.

På förmiddagen skrev jag klart två versioner av min intervju som jag gjorde i går, skickade dem till min redaktör och bollade lite idéer kring hur ingressen skulle se ut med henne. Hon hade en annan idé än jag hade men vi kompromissade så att det blev lite av varje. Publicering senare i veckan.

Jobbade också klart ett tiofrågor långt quiz för DN.se till vårt 25-årsjubileum och skickade in det till en annan redaktör och så plockade jag fram en del bilder på min arbetskamrat Amanda som ska sluta och flytta till Sundsvall för radiojobb. Bilderna, eller i alla fall en av dem, ska sedan användas på en löpsedel som hon ska få.

Pratade också med en redigerare på papperstidningen om en artikel jag skrivit om Gösta Carlssons roll i Rögles väg mot eliten. Den verkar alltså vara på väg in i tidningen i morgon. Givetvis tog jag även upp Göstas ufoobservation som spelade n avgörande roll när det gällde hur han sedan kom att bli rik och satsa pengar på att köpa in spelare till Rögle. Som Ulf Sterner.

Framåt kvällen satt jag, Håkan E, Thomas M och Tobias L i möte med den medlem som hjälper UFO-Sverige att bygga upp ett nytt webbaserat medlems- och prenumerationsregister. Det tog sina modiga 90 minuter lite styvt men det ser bara bättre och bättre ut.

Pratade också med Carl- Anton och Håkan E om tryckningen av ”Mötet i gläntan” som går enligt plan trots att lite av omslaget fick justeras eftersom papperskvaliteten visade sig vara lite bättre än vi trott och därmed gör boken tjockare. Men det har Håkan fixat till.

Fick också veta att det amerikanska försvarsdepartementets generalinspektör nu kommer att utvärdera vilka insatser försvaret har gjort när det gäller UAP (ufo). Den kortfattade texten på försvarsdepartementets sajt ger inte många fingervisningar och kan tolkas på flera sätt.

UFO-Sveriges expert på den här utvecklingen, Roger Glassel, säger att det antingen kan röra sig om påtryckningar från kongressen att de verkligen behöver utreda detta mera, eller en del i en strategi att rapporten till kongressen kommer att visa misstolkningsfenomen samtidigt som en utvärdering säger att UAPTF är en onödig verksamhet och mer budget ska läggas på utbildning inom bekämpningen av UAS.

Sedan blev det tidigt i säng för att hålla min rygg i trim.

 235 total views