Dagsarkiv: 01 maj 2021

Millesgården och champagneprovning

Jag, Niklas och Poseidon.

Efter en långsam start med frukost och ”Melodikrysset” och med undertecknad förberedande lite frågor till måndagens intervjuobjekt satte vi oss i två bilar för att besöka Millesgården med en utställning av modedesignern Vivienne Westwoods skapelser. Alla våra gäster har bott över natt så det blev lätt att ta oss i väg.

Anneli, Claes, Åsa och Clara körde direkt till Lidingö (med övningskörande Clara vid ratten) medan jag, Ylva och Niklas styrde mot Vällingby för att leta efter en brevlåda som tömdes senare under dagen. Orsaken var att jag ville kunna posta min deklaration.

Nu visade sig lådan vara nedgraderad och inte alls tömdes på lördagar längre. Vilket försvårade det hela. Så vi for vidare mot Solna där vi vi visste att Skatteverket hade sitt kontor. Nu visade det sig att inte heller detta var så enkelt. När vi väl kom till adressen satt där en lapp som sa att det inte gick att lämna in någon deklaration där inte. Däremot på en annan adress. Så vi åkte dit och hittade en ny lapp.

Den lappen ”visade” vägen till ännu en adress med en delvis svårbegriplig karta som vi trodde oss följa när vi plötsligt fann oss tillbaka på den första adressen. Inte bra. Efter lite grubblande kom Niklas fram till att vi nog skulle köra tillbaka till adress två, rundade hörnet och hittade en brevlåda. En ”tillfällig” sådan. Och där gick det bra att stoppa in kuvertet.

Innan vi körde vidare till Millesgården väntade ett stopp hos Niklas på Ankdammsgatan för att hämta nya linser och bära upp två lådor med saker som Niklas haft hemma. Nu gick det inte bättre än att botten gick ur den ena när vi stod i dörröppningen mot parkeringen.

Det tog en stund att plocka ihop allt men efter en hissfärd upp och sedan ner var vi på rulle till Millesgården där resten av gänget fanns på plats.

Det var givetvis restriktioner så vi fick hålla oss till en mindre grupp inomhus men ute i Millesparken var det lugnt. Vi har varit på Millesgården rätt många gånger genom åren men det var ändå en del som vi faktiskt inte hade upptäckt tidigare. Vet inte varför v i aldrig gått upp till det övre etaget över restaurangen men det gjorde vi nu. När vi vandrade omkring utomhus kom plötsligt min tidigare arbetskamrat Amanda Billner som slutade på DN 2007 och hejade. I släptåg två underbara småflickor.

Det var kul att träffa Amanda som numera är presskommunikatör på Swedbank.

Efter att ha vandrat runt någon timma satsade vi på räkmackor på restaurangen. Gott men rätt kallt eftersom vi satt ute. Men efteråt hittade vi en del av Minnesgården som vi faktiskt hade missat tidigare, i alla fall jag. Häftigt att se Carl Milles ateljé med stora förlagor till det han sedan lät gjuta.

Och Niklas var nöjd då han hittade ett Yamahapiano som han utnyttjade för att underhålla både sig själv och andra. Sin vana trogen satte han sig och improviserade en stund.

Mycket var fint att se och Niklas som aldrig varit där tidigare var nöjd även med själva Millesgården.

Markus var inte med eftersom han tillbringat dagen på banan så han anslöt senare när det vankades mat.

Niklas hade en artikel i Nerikes Allehanda i dag.

Maten hade Anneli lånat receptet från DN till och det blev en underbar gryta som serverade med gnocci. Men först hade vi bubbelprovning. Vi åtta fick var sitt mindre glas med champagne, prosecco och cava och sedan gällde det att diskutera sig fram till vilket som innehöll vad. Inte så lätt visade det sig.

Samlade vid bordet.

Det var en Jeio Bisol 1542 (proseccon), en Jorez Le Brun (champagnen) och en Loxarel a pél (cavan). Inte helt enkelt. Men lärorikt.

Det blev en bra kväll med mycket prat, musiklyssnande och allmänt umgänge. Innan vi beslutade oss för att det var dags att sova satte jag och Clara oss och gick igenom några kassar med fantasyböcker som jag hade tänkt sälja till sf-antikvariatet och hon högg nio stycken.

Efter att ha diskat tyckte även jag att det var bra för i dag och sängen lockade.

 218 total views