Dagsarkiv: 18 maj 2021

Intervjuad av DN, PCR-testad och Eurovisionchatt

Daniel och Kristina.

I dag tog jag bilen till DN för att bli intervjuad av Kristina Hedberg som ska hålla i fredagens 25-årsfirande av DN.se. Får klockan 13 drar det digitala firandet igång och just då sätter jag mig i publiken på Ahoy Arena i Rotterdam för att lyssna på genrepet inför Eurovisionfinalen.

Så jag kan alltså inte vara med. Men eftersom jag är den som jobbat näst längst på DN.se och dessutom längst med nyheter så ville både chefen och Kristina att jag skulle berätta lite om de tidiga åren. Så det blev fyra minuters inspelning som ni kan se här ovan med inspelaren själv, Daniel Costantini i förgrunden.

Innan jag åkte till jobbet var jag på Motordepån och bytte bromsljus nummer två. Nummer ett visade sig vara sönder vid besiktningen senast och hade tvåan följt efter. Medan jag satt och väntade på att få den saken fixad ringde en man från Halmstad som hade filmat ett okänt föremål under gårdagen.

Föremålet över husnocken.

Han berättade hur han fått syn på en liten ljusboll med oskarpa kanter som rörde sig lite hit och dit över taket innan den försvann bakom det. På filmen, som jag fick senare, såg man detta tydligt och jag har under dagen diskuterat den med två personer på Rapportcentralen. Vi är böjda att tro att det är ett litet föremål som förs med vinden lite hit och dit.

När jag ändå pratade med Rapportcentralen passade jag på att gratulera Johan Gustavsson som har den goda smaken att fylla år på årsdagen för Gösta Carlssons observation i Ängelholm 1946. Och i dag genomförs också en guidad tur i glöntan där monumentet står.

Sveriges Radio uppmärksammade detta i ett inslag med Eva Carlsson Toft, dottern till Göstas bror, som ni kan höra här. Jag kommer att åka ned senare i sommar för att vara med på en vandring.

Efter inspelningen på DN drog jag till Birger Jarlsgatan för att låna ett teleobjektiv på Kameradoktorn. Det 500:a jag brukade använda hade DN sålt visade det sig! Men Magnus på Foto fixade så att jag fick låna ett annat och turligt nog ligger Kameradoktorn tvärs över gatan från Vaccina där jag skulle ta mitt PCR-test strax före 14. Perfekt!

När jag kom in i butiken blev jag igenkänd av ägaren som inte bara mindes att jag köpt min gamla Nikon av honom för rätt många år sedan utan också presenterade mig för de övriga i personalen som ”ufo- och rymdexperten som ofta är på teve”.

Sedan var det alltså dags att få ett tops instoppat i svalget så att jag var nära att spy men testet gick i alla fall snabbt och redan vid 18-tiden fick jag svaret digitalt – negativt. Vilket gör det enklare att resa till Nederländerna!

Hade också hunnit ta en snabb macka innan jag vände tillbaka hem där jag fick telefon från en man i Lund som ville prata om tidskriften Sökaren som han saknade och om Pentagons ufoarbete. Det blev ett trevligt samtal där jag bad honom återkomma om det var några nummer av tidningen han saknade.

Kvällen bjöd på vis dramatik då jag skickade in mina coviddokument till Lufthansa via deras sajt och ett par timmar senare fick svar att det saknades ett som jag måste ha – annars fick jag inte gå ombord! Och när jag försökte fylla i det dokumentet på nätet gick det inte. En tråkig skylt kom upp och sa stopp.

Den tråkiga skylten.

Då försökte jag chatta med Lufthansa samtidigt som jag satte mig i telefon kö. Bara för att få svar av en chattrobot som inte begrep vad jag ville och 25 minuter senare bli bortkopplad när Lufthansa stängde kontoret 20.00.

Till slut skickade jag in ett hälsdokument som jag fyllt i åt de nederländska myndigheterna i förhoppningen att det skulle funka. Tystnad.

20.45 var det bara att börja DN-chatten utan att veta om jag faktiskt skulle komma iväg i morgon. Kändes sådär. Och chatten rasade på som vanligt vilket tog hela min uppmärksamhet. Anneli bevakade min mejl under tiden och efter 45 minuter kom beskedet från Lufthansa att de godkänt mitt nederländska dokument!

Gissa om det kändes skönt.

Sedan flöt chatten på och omröstningen blev dramatisk där Tusse till slut ropades upp som en av tio som hade gått till final. Härligt det också. Men kvällen var inte slut utan jag fortsatte att bevaka den efterföljande presskonferensen som slutade strax före 01 för att få några citat från Tusse. jag hade redan varit i kontakt med en av låtskrivarna, Anderz Wrethov, och fått hans glädje att sätta på pränt.

En rätt välmatad dag som dessutom bjöd på ännu en uforapport framåt 23 då en man ringde mig från Västkusten. Och, tidigare på dagen, en mycket intressant rapport som jag inte kan gå in på ännu men som jag verkligen ser fram emot att undersöka.

I morgon blir det tidig uppstigning.

 332 total views