Dagsarkiv: 05 maj 2021

Tråkiga samtal och åter på jobbet

En gåva från en tidigare arbetskamrat.

Tidigt i morse kom skadedjursbekämparen Nomor med myrmedel så nu hoppas vi att vår kamp mot myrstackarna ska väga över till vår fördel snart. Och strax därefter ringde brevbäraren på dörren med post från Nederländerna som hade skickats från min vän Wim Kramer den 30 mars. Och kommit bort…

Det första paketet kom fram som det skulle den 20 april men det andra var puts väck. Så det var skönt att konstatera att också det andra kom fram efter att ha varit på rymmen på Postnord enligt brevbäraren. Exakt var den befunnit sig visste han inte.

Innehållet i båda paketen bestod av olika Frank Zappa-saker som jag köpt av Wim, skivor, klipp och nu också två affischer.

Förmiddagen var annars ganska dyster då jag ringde Rigmor i Uppsala för att höra hur hon mådde efter att halkat på grus och brutit foten på flera ställen med en sex timmar lång operation som resultat. Vi pratade länge och jag måste ändå säga att hon var vid gott mot.

Sedan ringde jag vännen Arne som nyligen mist sin son och det var ett tungt samtal. Det kan inte finnas mycket som är värre än att tvingas begrava sin egna barn.

Ute har det snöat! Inte jättemycket men mycket för att vara störande. När jag och Markus körde till Semic för att hämta ett billass med böcker. En rutin som vi haft sedan ett antal år. När vi kom in satt Måns Gahrton och höll möte med några medarbetare och det var trevligt att heja på dem. Och Måns hade precis fått sin första spruta.

När vi åkte därifrån var bilen fullastad och jag och Markus började omedelbart att sortera böckerna inne i garaget innan vi bar ned dem till källaren. Sedan ska de säljas till Böckernas hus.

På jobbet låg en burk med ufoöl och väntade på mig. En gåva från min tidigare arbetskamrat Måns till AFU. Ni kan se den här ovan och nedan.

Ett litet tefat på burken.

Bara att tacka och ta emot. Vi har ju en hel del udda saker på AFU och det börjar bli en del drycker med det oända-koppling också.

Jobbkvällen blev lugn. Jag intervjuade Richard Bergström och höll koll på lajven. Blev också uppringd av en elev på en större skola i Stockholm som ville göra en intervju med mig om ufo så vi pratade en kvart.

På tal om. ufo så var min artikel om ”Pollenkungen” med på en helsida i DN i dag och nätartikeln hade lästs av 23.000 personer framåt kvällen. Fick flera mejl från personer i Ängelholm som tyckte att artikeln var bra och som dessutom kunde berätta lite kring Gösta och hockeyn.

Mat hämtades på gamla Ibolina (numera Pizzeria Lilla Essingen) i form av en kebabrulle.

Hem vid 01.15.

 256 total views