Dagsarkiv: 11 maj 2021

Semitjov, mötesprat och inbjudan

I dag blev jag inbjuden att hålla ett webbinarium om konspirationsteorier för en skola i Skåne i mitten av augusti. Skolan har jobbat med frågan under våren och vill nu följa upp det hela när höstterminen börjar. Det ska bli intressant och jag kommer att ha mycket att berätta om hur personer sugs upp i det nät konspirationstänkare lägger ut.

Men dagen började tidigt, vid 07.30, då jag körde Niklas till Barkarby station så att han kunde åka till jobbet. Det var riktigt varmt och soligt och några timmar senare, när jag och Markus satte oss i bilen för att köra till Bukowskis, var det 19 grader.

På auktionsfirmans lager i Västberga väntade två verk av Eugen Semitjov som jag köpt på auktion för en vecka sedan. De kostade en slant men var värda vartenda öre. Ingen av dem är särskilt känd och jag får gå igenom Eugens klippsamling, som AFU har skatta åt sonen Jesper, för att se om jag kan placera dem i tiden.

Under dagen har jag också jobbat med planeringen för resan till Skåne i slutet av juni. Det blir en resa som måste planeras i detalj eftersom mycket ska hinnas med. Böcker ska hämtas, folk ska intervjuas och så ska jag gå på vandring i gläntan med guiden som håller i dessa turer i år.

Jag har också bokat flera intervjuer som är kopplade till Eurovision nästa vecka och dessutom bokat tid för ett PCR-test innan jag åker.

Ringde och pratade med Thomas Andersson i Uppsala som driver ett antikvariat under samma namn. Tror vi pratade en timma medan jag gick igenom ett stort antal böcker för att kolla om han var intresserad av att köpa. Och det var han i många fall. Som vanligt går pengarna till AFU så det kändes bra att han nappade på så många av dem Och fler ska det bli.

Under eftermiddagen satt jag i möte med arrangörerna av Göteborgs Film- & TV-bar där jag ska vara gäst den 24 maj. Alltså dagen efter jag kommer hem från Rotterdam. Så här skriver arrangörerna bland annat i sin presentation av det direktsända ”eventet” på Facebook:

”Med avstamp i KonstABs arbete – där sci-fi och fantasy filtreras genom den samtida konsten – och Clas Svahns mångåriga forskning om ovanliga fenomen och händelser, möts de i ett spännande samtal om ufon, hemliga sekter och andra verkligheter!”

Vill ni anmäla er (gratis) så gör det här.

Men i stort har det varit en ganska soft dag. Satt och läste en stund och framåt kvällen tittade jag och Anneli på några avsnitt ”The Bletchley circle: San Francisco” som är lite lagom underhållning. Detta efter kvällsmat i form av potatisbullar och bacon och när Markus kom hem också glass med jordgubbar.

Det blev tidigt i säng, redan framåt 23.

Ett av mina köp.
Och det andra.

 260 total views