Dagsarkiv: 6 juli 2022

Städning och Englandsplanering

I dag fortsatte mitt och Annelis städprojekt vilket faktiskt är riktigt avkopplande och semesterartat. Kan ju låta konstigt men så känns det faktiskt. Anneli putsade alla rutorna till källarfönstren och fönsterblecken medan jag tog mig an duschen en trappa ned vilket innebar en genomgång från tak till golv. Tog mer än en timme.

När allt var klart var det så skinande rent att vi bestämde oss för att köpa en ny och finare stång till duschdraperiet så det blev en utflykt till bauhaus där vi också köpte ett nytt munstycke till duschen i badrummet en trappa upp.

Det blev även ett besök på Apoteket för att köpa bensin som är bra när något klistrigt ska göras rent. Som att ta bort prislappar från böcker som ska till AFU. Och medan Anneli handlade städhandskar på Ica i Barkarby gjorde jag slag i saken och köpte en flaska ”Berg” från High Coast. Ska bli kul att prova och det blir nog i morgon då jag har namnsdag.

Har jobbat på med planeringen för resan till Skottland, England och Wales där jag och Håkan E ska träffa tolv personer på åtta dagar och köra några hundra mil över Storbritannien. Det gäller att alla är hemma när vi vill träffa dem och att vi håller alla tider.

Så under dagen har jag gjort ett grovt schema och mejlat alla. Schemat kommer sedan att finjusteras efter hand.

Jag har också lagt in samtligas adresser i navigatorn så att den saken är klar.

Passade också på att ringa till registratorn på Foi för att se om det fanns några spår efter Rolf Moore i arkiven. Men det var ganska skralt. Jag fick en lista på arbeten och rapporter som han skrivit och en av dem fick jag också skickad till mig. Den handlade om några konstiga moln som Moore själv sett och som han satte i samband med de rapporter om ”rymdfenomen” som folk rapporterade in under 50-talet.

Det blev kvällsmat på verandan eftersom kvällen var ljummen men det har varit ett antal skurar under dagen. Men då har vi hållit oss inomhus. Vi tittade på ett nytt avsnitt ”Stranger things” också. Anneli läste ut sin Liza Marklund-bok och jag satt vid datorn men klockan 23 var det dags för mig att lägga mig och läsa också.

Loading