Dagsarkiv: 10 juli 2022

Skriver föredrag, städar och så blir det sylt

Jordgubbssylt på gång.

Efter att vi kört de fyra säckarna med grenar från trädklippningen till återvinningen passerade vi Åkermyntan på vägen hem för att posta ett par brev som jag plitat ihop under dagen. Och där såldes det jordgubbar för 100 kronor för fyra kartonger så vi slog till, åkte hem och gjorde jordgubbssylt.

Och väl hemma blev det ännu ett brav skrivet så nu är jag faktiskt i fas.

Det har varit sol och ösregn lite om vartannat under dagen så vi har mest hållit oss inne. Tvättat en del och städat i det inre källarförrådet som nu är kvitt allt som har stått på golvet. En riktigt bra aktion!

Jag tog också tag i mitt föredrag som jag ska hålla utanför Götene på onsdag och är i princip klar med det. Kan kanske behöva kortas något om jag ska hålla mig inom de 60 minuterna jag har på mig.

Ringde till Tobias för att få hjälp med en sak till föredraget men vi kom överens om att det nog var bättre att Kjell i Linköping skulle fixa detta. Och det gjorde han gärna. När jag ringde stod han och väntade på att repetera med sitt band inför en spelning på en nostalgiträff i Vadstena på onsdag.

Rapport-Nytt och UFO-Aktuellt är fortsatt sena och nu hoppas vi alla att de ska levereras till Sala i morgon. Det har verkligen tagit sin tid och dessutom har det blivit problem med Rapport-Nytts tryckeri, skriver Mats Nilsson i ett mejl. Det vi har använt de senaste åren kan inte fortsätta trycka tidningen så nu måste vi hitta ett annat.

Slog också en signal till Peter på Böckernas hus och förvarnade om att vi kommer ned med en last med böcker på onsdag. Peter hade haft en bra dag med många kunder, semesterfirare som hittat till Tidan för att handla böcker. Kul! Går det bra för Peter går det bra för AFU.

Bokade in första nattens boende för mig och Håkan på ett hotell söder om Lübeck. Det handlar alltså om natten 11–12 augusti, första benet på vår resa till Storbritannien i AFU:s tjänst.

Satte mig och gick igenom alla de tusentals vykort som jag har i en liten kista en trappa ned och plockade ut dem jag ville spara och mejlade sedan samlarbolaget om att de gärna får komma hit och köpa resten. En bunt med Jenny Nyström-vykort lade jag upp på Tradera så får vi se om någon där vill köpa dem.

”Vindarnas tempel” på Skurdalshöjden i Storlien.

De kort som jag sparade är med lite udda och roliga motiv som jag tänker ha att skicka till vänner vid olika tillfällen. Aldrig fel att ha en bild på ett gäng män i lederhosen eller justitiepalatset i Bryssel. Eller varför inte ett vykort från Gammelstad utanför Luleå eller en igensnöad stuga vid Storlien.

Efter kvällsmaten tittade jag och Anneli (som kikade fram bakom en kudde när hon vågade) på del sju av nio av ”Stranger things”. Rätt udda just nu men kanske klarnade en del något den här gången.

Efter lite arbete vid datorn, där jag fortsatte med att skriva på mitt föredrag, blev det sängen efter 23.

Loading