Dagsarkiv: 20 juli 2022

Hälsar på Karl-Arne och tittar på lägenhet

Vi kikar på omgivningarna till Markus eventuella lägenhet.

Så var det dags att bege oss hemåt igen efter vår andra semesterutflykt så efter att ha ätit frukost på hotell Aqva körde vi till Ullerås för att säga hej då till Raili och för att hämta min planka som jag använder när jag packar böcker i bilen. Vi lämnade den där på vägen ner.

Jag satte mig också med Raili och visade bilder från vår vecka och berättade vad jag och Anneli gjort men också vad vi gjort tillsammans med henne. Och tråkigt nog mindes hon inte det minsta av detta. Hennes minne är så dåligt numera att varje gång vi träffar henne är som en överraskning.

Anneli visar bilder för Raili.

Sedan Thomas och Kristina också kommit kunde vi åka mot Askersund där vi stämt träff med Karl-Arne som jobbar inom kyrkogårdsförvaltningen och klippte gräset på den stora kyrkogården. Det blev ett kort sammanträffande och Karl-Arne hade med ett antal album med amerikanska frimärken som han ville ge till mig.

Karl-Arne, jag och ett par kassar med frimärken.

Vi pratade en stund och temperaturen hade nästan nått 30 då vi stod där på parkeringsplatsen men den skulle toppa på 31 grader innan vi hunnit hem. Riktigt snällt av Karl-Arne att ge mig frimärkena!

Nästa stopp var Naturens hus i utkanten av Örebro där Claës och Åsa befann sig tillsammans med Claës dotter Karin och hennes familj som kommit till Sverige från USA. Men vi träffade också Clara som jobbade där med att ta hand om ungdomar och barn som ville göra något roligt och lärorikt i naturen. Och det var Clara som såg oss komma och snabbt kom rusande för att ge oss en kram!

Hela gänget i Örebro.

För mig och Anneli var det lunchdags så vi köpte torsk, i mitt fall, och en sallad, i Annelis. Och så pratade vi en stund med hela gänget innan vi var tvungna att ge oss av var och en åt sitt håll.

Clara jobbade utomhus men kunde ibland söka skydd under ett soltak.

Vi tog en lite annorlunda väg ut ur Örebro och passerade det gamla regementsområdet som nu blivit bostäder och företagsområde, precis som på så många andra orter. Väl ute på Europavägen ringde jag till Håkan Fenander för att boka tid för att ses på söndag då vi tar oss ned till Åseda.

Pratade också med Håkan och Mats som nu hade fått iväg UFO-Aktuellt till posten så snart ska prenumeranterna äntligen få sin tidning.

När vi väl kommit hem var klockan nästan 15 och vi hade en dryg halvtimma på oss innan vi skulle hämta upp Markus för att gå på visning av en lägenhet som han är intresserad av att köpa. Så vi packade upp och jag startade en tvättmaskin som jag hängde och fyllde på när vi kom tillbaka från visningen.

Markus och Anneli tittar på köket.

Klockan 16 gick vi in i JM:s visningslägenhet i Jakobsberg och blev rundvisade av en anställd. Visningslägenheten var en fyra, vilket Markus inte är intresserad av (och som är rätt dyr), men en hel del gick att omsätta till den två som grabben siktar på.

Markus var noggrann och vi diskuterade mycket medan vi gick och tittade och sedan fortsatte vi utanför för att se hur omgivningarna var. Markus var nöjd med mycket men mindre nöjd med annat så efter det att vi var klara på platsen hade han sett ut en annan, lite mindre tvåa, som var bättre planerad.

Nu får vi se hur vi ska gå vidare men i morgon kommer Markus att få ett samtal från en mäklare och sedan börjar bollen rulla.

När vi hade kört hem Markus var det skönt för mig och Anneli att komma hem och softa lite. Det blev en enkel middag på verandan där jag åt gravade laxmackor och Anneli lite lax med grönsaker och så delade vi på en öl.

Sist på kvällen bokade Anneli hotell i Målilla för vår Smålandsresa och jag svarade på en del mejl. Bland annat hade jag ett antal mejlutbyten med damen i Virginia som AFU ska få en del böcker från. Där handlar det mest om parapsykologi men också en del ufoböcker.

Efter att ha slötittat på ett avsnitt ”Ett fall för Vera” och tankat över filer från datorerna som jag haft med på resan till ett usb-minne så var vi rätt trötta och beredda på sängen. Jag har fått en ny bok från Bibliotekstjänst att recensera så den tog jag med mig – Miles Camerons ”Against all gods”.

Loading