Dagsarkiv: 23 juli 2022

Möte och sommarfest i Äpplehult

Styrelsemöte i Äpplehult.

I dag var det styrelsemöte hemma hos Rickard och Victoria i Äpplehult utanför Tranås. Så jag och Anneli började dagen med frukost hemma och sedan sa vi hej till Markus som stannade kvar (Niklas hade åkt till jobbet redan vid 05.00) och körde hem Ylva innan vi styrde söder ut de 30 milen till mötet.

Vi blev närmare 20 personer från UFO-Sverige som träffades på det här viset och att ha en sommarfest hos Rickard och Victoria har blivit en tradition efter det att Carl-Anton och Britt-Marie slutade med sina.

Styrelsemötet gick på två timmar och jag fick hålla i klubban eftersom Anders Berglund inte kunde komma då hans pappa blivit dålig. På vägen ner ringde Rickard och berättade att Håkan E hade fallit i en trappa under natten och slagit sin väldigt illa.

Av allt att döma hade han halvt vaken, halvt sovande, tagit fel på en dörr som han trode gick till toaletten och istället klivit rakt ut i den brant lutande trappan ned till källaren.

Han föll handlöst hela vägen ned och blev liggande på golvet där Mikael Karlsson och hans båda pojkar låg och sov. Mikael fattade först inte vad som hänt men ingrep rådigt, som Mikael alltid gör, och ropade på hjälp.

Håkan hade brutit ena nyckelbenet och fyra revben, slagit ett jack i huvudet som blödde ordentligt och, visade det sig. när ambulansen fört honom till sjukhus i Eksjö, också fått ett litet hål på ena lungan.

Nu kunde detta ha gått betydligt värre och när han senare under dagen blev hämtad från sjukhuset av Rickard och hans kamrat Markus kunde han vara med oss andra även om han var rätt medtagen.

Under styrelsemötet diskuterade vi ett kommande medlemsmöte i Stockholm, som blir den 18 september, och när vi ska ha nästa styrelsemöte som blir via Zoom.

Thomas Michanek engagerar sig i musiktävlingen. Kenth, Mats och Markus funderar.

Sedan blev det grillning som Rickard och en kamrat fixade på gården men vi åt inomhus eftersom det var lite risk för regn. Men när det blev dags för musiktävling, och vi delade upp oss i fyra lag, då gick vi ut på gården.

Det blev en trevlig dag som avslutades med att vi satt och pratade ufofall i några timmar.

Under dagen kom en nyheten att Pentagon nu döper om Airborne Object Identification and Management Group (AOIMSG) till All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) och att ufokontoret ska undersöka ”anomala, oidentifierade föremål i rymden, luftburna föremål, föremål under vattnet och föremål som rör sig mellan olika medier”.

Så nu har den officiella ufoundersökningen bytt namn igen från UAP Task Force via AOIMSOG till AARO. Ni kan läsa mer om detta här.

Klockan 01.00 hade vi pratat igenom en massa spännande ufofall och då tyckte jag att det var dags att gå och lägga mig.

Loading