Dagsarkiv: 15 juli 2022

Över Rörstrands till Anders i Hällevadsholm

Anneli kollar in Rörstrands utställning.

Efter frukost hemma hos Lena packade vi bilen och tog sikte på Lidköping är vi skulle hämta Håkan E vid 13.30-tiden. Eftersom vi kom dit tidigt hann vi äta sushi på gågatan och dessutom besöka Systembolaget för att köpa några öl till helgen.

Jag hann även slinka in på en usel andrahandsbutik som tog bara några minuter för mig att gå igenom då utbudet av böcker och skivor var nära lågvattenmärket.

Det som var den verkliga höjdaren i Lidköping var Rörstrands museum som var både vackert och smart uppbyggt. Vi gick där ganska länge och njöt av det fina som företaget producerat genom århundradena.

Anneli kikar på några av de fina Rörstrandssakerna.

Efteråt gick Anneli (och jag) till butiken som låg runt hörnet och där shoppades det både julklappar till Niklas och en del till oss själva. Bra utbud och Anneli fyllde ett par kassar.

När Håkan kom köpte vi korv och hamburgare på Sibylla vid järnvägsstationen och sedan körde vi mot Uddevalla men redan efter tjugo minuter slog det stopp då det hade varit en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil på den smala vägen.

Vi blev sittande i en kö en stund innan vi lyckades vända och ta en annan väg för att ansluta till riksvägen bortom olycksplatsen. Då hade vi tappat ungefär 25 minuter. När vi läste om olyckan senare såg vi att en person hade blivit allvarligt skadad.

Anders har grävt en grop åt sig själv.

När vi kom fram till Anders satt han ute på förstubron och väntade. Vi parkerade bilen och packade in våra saker och sedan blev det rundtur på tomten där Anders håller på att installera ett avloppssystem.

Sedan blev det jordgubbstårta som Anders hade bakat. Mycket god!

Resten av kvällen inleddes med sill och potatis och sedan prat till midnatt.

Loading