Dagsarkiv: 26 juli 2022

Vinbär blev till saft och poddinspelning

Anneli i plockartagen.

Våra vinbärsbuskar har verkligen producerat i år och på förmiddagen gav vi oss på att tömma den röda på sina bär och efter det plockade vi inte saftmajan från garageförrådet och Anneli fick den att puttra på. Några timmar senare kunde vi hälla upp det röda guldet i några flaskor som nu blir något att se fram emot att dricka lite längre fram.

Vi plockade var sin bunke.
Som blev till saft.

Det har varit lite blandat väder i dag men mycket sol trots en del mörka moln. Det har varit skönt att vara ute och vi passade på att äta lunch på verandan denna min sista semesterdag.

Annelis blommor har också haft en fin dag som ni kan se.

Våra vackra blommor.

Redan vid 08 ringde Elgigantens montörer om att de skulle dyka upp en halvtimme senare och så fick vi då äntligen vår tvättmaskin inkopplad. Det tog en liten stund då elen först inte ville funka men nu går den som den ska och vi har kört våra första två maskiner efter att ha brottats lite med instruktionsboken.

Jag tog också nya tag när det gäller resan till Storbritannien och har mejlat en del med några som vi ska träffa där. Det blir ju Anders Persson som åker med då Håkans revben och nyckelben inte kommer att hinna läka tills vi ska i väg.

Jag och Anneli gjorde också en stor insats i källaren där vi tömde min hylla med Eugen Semitjov-material för att göra rent den, spika fast bakstycket och flytta ut den några decimeter så att vi kan ställa ett antal madrasser bakom den. Nu är allt fräschare och vi har en bra plats för våra extramadrasser.

Under kvällen spelade jag och Tobias in ett avsnitt om ufofall i Uppland för UFO-Sveriges Radio. Jag berättade om två fall som jag själv undersökt, Väddöfallet från 1956 och Sotternobservationen från 1988. Det blev kanske 25 minuter totalt men själva podden kommer att bestå av fler än mig som berättar. Just Sottern är ett verkligt gåtfullt fall, gjort i dagsljus och på nära håll. Föremålet var stort som en personbil, enligt vittnet och gjorde en 90-gradig sväng innan det snabbt flög vidare längs sjön.

Senare på kvällen, efter kvällsmaten på verandan, messade jag med ett ufovittne som sett ett föremål på nära håll 1987. Bad honom ta en bild på platsen och rita i det han sett på den för att jag bättre ska kunna förstå hur det såg ut.

Under dagen blev jag bokad att hålla föredrag i Vadstena till hösten. Kul, givetvis. Då kan jag berätta om några hyfsat lokala fall, om AFU och det senaste från USA.

Kvällen avslutades med en dyster svensk sorti ur fotbolls-EM med 4–0 i baken mot England. Som så många gånger tidigare började ett svenskt landslag starkt med många chanser men med noll utdelning. Och sedan vände matchen enligt att rätt uttjatat manér. Tråkigt att se ett lag som kan spela så bra fotboll vara så ineffektivt när det ska avslutas.

Pratade med en god vän som intresserat sig för fallet vid Östra Lägern som jag skrev om i söndags. Och vittnet skickade mig den här skissen över det som hände i dag.

Vittnets teckning av det han såg.

Frågan är ju om föremålet som dök ned i sjön kan ligga kvar, vittnet tror att det flög iväg men det är bara en gissning. Det kan mycket väl finnas där på botten ännu i dag.

23.30 blev det sängen. I morgon jobbar jag igen.

Loading