Dagsarkiv: 8 juli 2022

Trädklippning, ufosamtal och spännande frimärken

Niklas och undertecknad fixade till trädet.

I går hann jag inte mer än att göra reklam för mitt föredrag och musikunderhållningen på Luftslottet utanför Götene den 13 juli förrän biljetterna var slut. 120 platser är nu fullsatta vilket är vad lokalen klarar. Det ska bli roligt att prata inför en större grupp och på söndagen skriver jag föredraget för att passa just detta tillfälle.

Pratade också med Jonas Liveröd som håller i hela arrangemanget om diverse praktiska detaljer.

Utsålt.

Under dagen pratade jag med handledaren till den student som skrivit en uppsats om en tidig svensk sektledare. I ett mejl tackade han mig sedan för att jag hjälpt studenten på ett avgörande sätt: ”Tack för att du generöst lade ner tid på studenten och gav honom intressant material. Din studie var värdefull för honom att gå vidare med och det var jag som rådde honom ta sin utgångpunkt i din text, som jag fann fullt adekvat att ta som utgångspunkt för vidare studier. Det är ju ofta så inom humaniora att det kan vara texter skrivna utom det strikt vetenskapliga som kan ge sammanhang och riktning.”

Det är alltid roligt att kunna hjälpa elever och studenter på alla nivåer, något som jag alltid ställer upp och gör. Och när mina tips också blir viktiga för själva avhandlingen känns det givetvis särskilt roligt.

Första skörden.

På förmiddagen var jag och Anneli ute i potatislandet för att kolla hur det går med vår första skörd för i år. Och som ni kan se behöver de små potatisarna växa till sig lite till innan det är lönt att skörda.

Niklas sågar.

Niklas har sovit över här i natt och efter lunch, då Anneli åkt för att hjälpa Ylva, gav vi oss på det stora fågelbärsträdet i trädgården. Grenarna har växt sig lite väl ymniga och skadar ett mindre äppelträds tillväxt. Så medan jag höll i stegen klippte och sågade Niklas. När det var klart ägnade vi en god stund åt att få ned alla grenar i fyra sopsäckar.

Under eftermiddagen ringde jag tecknaren Ulf Lundqvist för att be honom om en tjänst som han tackade ja till. Sedan pratade vi om våra gemensamma intressen som är diverse underligheter i vår tillvaro. Bland annat berättade Ulf att han hittat en fantastisk annons i en 40-talstidning (tror det var Allt i fickformat) där en ny kulspetspenna såldes som den högsta tekniska uppfinningen som bara kunde jämföras med en svensk atombomb. Ni kan se annonsen längst ned.

Det skulle nog vara svårt att tänka sig en liknande annons i dag. Jag kontrade med att skicka två bilder på Västersels hälsovatten som marknadsfördes som garanterat radioaktivt. Inte heller det något som skulle stå så högt i kurs i dag. Bilder längst ned.

Pratade också länge med Schenker i Östergötland om min och Håkan Ekstrands resa till Storbritannien och hur vi ska kunna få hem materialet med hjälp av dem. Det blev en bra första kontakt och nu är AFU:s kundnummer återaktiverat.

Slog också en signal till min vän Anders palm som jag hoppas kunna träffa lite senare i sommar. Anders är en gudabenådad teknikskribent som också har skrivit många artiklar om ufo genom åren men som mest gjort sig känd för sin evighetsserie ”Den mystiska profilen” där läsarna får gissa vilka känd historisk person han skriver om.

Sedan ringde mannen från Falun som jag pratade med om FOA och Rolf Moore tidigare i veckan. Tyvärr ville hans före detta fru inte berätta mer och inte prata med någon utomstående om detta. Riktigt synd. jag hade velat veta mer om den ufopärm som Rolf Moore uppenbarligen hade men aldrig lämnade till FOA:s arkiv.

Familjemiddag.

Framåt eftermiddagen kom Anneli tillbaka och Niklas åkte och badade men när alla var på plats grillade vi kyckling för att äta på verandan. Markus som sett att vi skrivit om detta i vår Messengergrupp hängde på eftersom han var på Viksjö och spelade KM-golf. Så det blev en familjemiddag vilket var en liten överraskning.

Ett av bladen i en av pärmarna.

Efter maten körde jag hem grabbarna och sedan fortsatte jag och Anneli till Coop för att handla. Under vägen hämtade jag också ett paket som innehöll två fullmatade pärmar med speciella rymdfrimärken som gavs ut i Tyskland för rätt många år sedan. Mycket vackra och jag tackar Harri som sålde dem till mig för ett bra köp!

Orsafilmen som inte var tagen i Orsa.

Under dagen har jag också spridit länken till UFO-Sveriges engelska artikel om den förfalskade ”Orsa-filmen” som ni kunde läsa om i går. Och responsen blev massivt positiv i alla grupper där jag gick ut med detta. Många återpublicerade också mitt inlägg på Facebook. En amerikansk Mufonmedlem konstaterade att jag är en seriös och välkänd utredare och att detta var en viktig publicering.

Eftersom det är semester har jag pysslat med mina frimärken i ett par timmar också men stack emellan och skrev ytterligare två långa brev. Nu är det bara ett par kvar så är jag ikapp!

Sist i kväll blev det lite jobb vid datorn och sedan sängen för att läsa lite.

Ulfs funna annons.
Garanterat radioaktivt.
Hälsovatten var det.

Loading