Dagsarkiv: 30 juli 2022

Samtal med Fran

En ruta ur filmen från Vindommen.

Fran Copeland är en gammal vän som jag har besökt många gånger under mina resor till Storbritannien. Hon bor med sin man utanför Oxford och driver föreningen Contact International. En ganska anonym förening som dock ger ut en tidskrift kallad Awereness vilket är anmärkningsvärt med tanke på hur få ufotidskrifter i pappersform som faktiskt finns kvar i världen.

Första gången jag fick kontakt med Fran var när en kollega på EuroUFO-listan ställde frågan om någon visste vad som hänt med deras arkiv. Så jag letade rätt på numret, ringde Fran och några år senare lånade jag i omgångar med mig hela deras omfattande rapportarkiv till Sverige och sedan skannades det av AFU:s medarbetare (Leif) och efter det körde jag tillbaka allt.

Nu kom jag och Fran överens om att ses när jag ändå är i England och hon berättade också att hon hade en låda böcker att skicka med till arkivet. Plus att hon erbjöd oss en sängplats för natten.

Eftersom Anneli gav sig iväg för att träffa vänner redan 10.30 så fixade jag lunch själv och tittade på ett avsnitt ”Simpson’s”, vilket var ett tag sedan. Men jag fixade också en del med mina frimärken bokade ett boende i Sverige på vägen hem från England och bestämde träff med en man i Lund som ska skänka lite material till AFU.

Slog en signal till Håkan för att höra hur han mådde och det var på bättringsvägen men givetvis inte bra. Men det kommer att ordna sig på sikt, det är det som räknas.

Under dagen svarade jag en kvinna som jag haft kontakt med för ett par år sedan men som nu skrivit igen. Nu hade hon skickat in en film till mig. Filmen, som ni kan se en inzoomad ruta ifrån här ovan,  togs klockan 14.59 den 23 Juni 2013 vid sjön Vindommen i Västerviks kommun där kvinnan och ytterligare en person under en kortare fisketur plötsligt fick syn på en flygande farkost som väldigt långsamt flög över sjön och som hon upplevde liknade ett luftskepp men utan någon hytt eller dylikt på undersidan.

Inte lätt att säga vad det är, föremålet är helt enkelt för långt bort och inzoomningen förvränger föremålet till en rektangulär historia.

Filmen visar hur den kinesiska raketen går in i jordatmosfären.

Under kvällen störtade den kinesiska raket, som många varit oroliga för skulle falla ned över bebyggda områden, i havet mellan Borneo och Filippinerna, skriver New York Times som citerar Kinas rymdorgan och US Space command. Något jag skrev om.

Händelser där rymdskrot hotar att slå ned okontrollerat har blivit allt vanligare, något som jag tar upp i min bok ”Världsrymden anfaller” som jag hoppas kunna publicera i sin. helhet inom ett halvår.

Vår sushimåltid.

Det var riktigt varmt ute i dag och värmen hängde i även på kvällen när jag och Björn gick till Wang Sushi och hämtade vår mat. Jag tog som vanligt en 17-bitars som var lika god som alltid. Sedan åt vi dem i entrén till DN där vi kan sitta i lugn och ro.

Kvällen kom att handla mycket om Ukraina och jag skrev en rad artiklar. Inte minst blev det lite bråttom när papperstidningen skulle ha en rad olika versioner sent på kvällen.

Klockan 01 var det slut också i kväll men då hade jag hunnit konstatera att över 20.000 personer hade tittat på min lilla film om de nattlysande molnen i går. Inte så illa.

Hemma tog jag ett par mackor, pysslade med mina frimärken och sedan blev det sängen vid 02.15.

Loading