Dagsarkiv: 12 juli 2022

Intervjuad i P1 och äntligen fixad gps

På plats i Studio 45.

I dag har jag fortsatt med Englandsplaneringen och fått ett par svar till vilket underlättat mycket, så mycket att jag kunde boka färjebiljett tillbaka till Nederländerna. Men allt hade dragit ut på tiden så mycket genom att folk inte svarat mig i tid så alla platser från Harwich var upptagna och jag fick istället boka färja tillbaka från Newcastle och det på söndagen istället för som planerat på fredagen.

Det betyder en resa på drygt fem timmar istället för en på 90 minuter och dessutom en längre tur på havet. Men så fick det bli. Annars fanns det faktiskt risk att vi inte skulle ha kommit hem i rimlig tid över huvud taget.

Under dagen har jag varit och klippt mig på Åkermyntan hos Annelis frisör eftersom min verkar ha tagit semester. Anneli hade tid efter mig och vi sågs som hastigast innan jag tog bilen till Jakobsbergs centrum för att hämta ut nya glasögon (som ni kan se mig i här ovan) och sedan till Markus för att hämta upp honom.

Galaxer i tusental – första Webb-bilden.

Under eftermiddagen intervjuades jag i P1-programmet ”Sommartalkshow i P1” som ersätter Nordegren & Epstein. Det blev taxi till Radiohuset och studio 45 som man får sitta i när det handlar om sändningar från andra orter och man ska vara med på en bra länk. I det här fallet var det Saman Bakhtiari och Johanna Koljonen som intervjuade och ämnet var ufo, ufobilder och det som händer i USA. Plus lite om Webbteleskopets första bilder som jag själv smög in.

Det blev ett bra inslag som tog kanske tolv minuter och sedan var det bara att åka tillbaka hem för att ta tag i ett problem. Nämligen med min trilskandes navigator som inte ville uppdatera fartkamerorna och som jag under gårdagen gjorde en fabriksomställning av. Enligt rekommendation av TomTom.

Nu gav jag upp alla misslyckade försök att fixa detta själv och åkte till Elgiganten som har bra personal som kan sina saker.

När jag stod där och pratade med supportkillen hörde jag en röst en bit bort som sa ”det är ju legenden!” och när jag tittade åt vänster stod där en man och pekade på mig. Det visade sig att han hade hört mig i ett otal poddar och program och nu kände han igen mig, inte till utseendet utan på rösten!

Jag (något förvrängd av den kraftiga vidvinkeln), Martin och supportkillen.

Martin, som kille hette kom fram och vi pratade en bra stund medan supportkillen jobbade på med att lösa mitt problem och Martin, som kunde gps:er, ryckte in han också. Och till slut hade vi klarat det!

Som så ofta när man träffar intresserade får man börja med att förklara vad som inte är sant av allt de omedelbart börjar berätta om. Sådant de sett på nätet. Men Martin hade också en egen intressant observation och dessutom hade han pratat med en svensk militär som hade en del (möjligen) intressant information.

Jag bad honom kontakta sin källa för att höra om jag kunde få byta ett ord med honom.

I dag har det varit 27 grader som mest och riktig högsommar. När jag, Markus och Anneli åt vår middag på verandan blev det till slut så varmt i nacken att jag fick gå in.

Anneli körde hem Markus och jag satte mig vid datorn en stund och sedan tittade vi på del nio, sista i den här omgången, av ”Stranger things” som var spännande och som lämnade mycket vidöppet till hösten då serien återkommer.

Sent omsider började också jag att packa, Anneli låg före där, men vid midnatt var jag klar. Men då kom två bra besked från England som jag var tvungen att besvara. Nu känns det bättre när det gäller resan.

Tittade ut på himlen innan det blev sängdags och de nattlysande molnen syntes även i natt.

I säng före 01 och i morgon ska vi upp 07.

Loading