Dagsarkiv: 21 juli 2022

Bröllopsdag och väldigt varmt

Skål sötnos!

I dag firade vi vår 22-åriga bröllopsdag. Anneli och jag träffades ju redan 1981, i Mariestad, förlovade oss 1987, i Bangor i Maine, men först år 2000 slog vi till och gifte oss i Paris med pojkarna som vittnen och givetvis vännen Ylva.

Det har varit en väldigt bra resa med en suverän mellanlandning i Luleå på 80-talet. Och den resan fortsätter här i utkanten av Stockholm.

Champagne och en välgrillad köttbit (om jag får säga det själv) med charlottenlök, coleslaw, majs och egenodlad potatis blev ett bra avslut på en dag som toppade på 34+ och ett härligt kvällsdopp i Mälaren.

Men dagen inleddes med lite vanliga bestyr som tvätt och vattning av växter i en värme som under dagen var nästan tropisk. Våra vinbärsbuskar harv fått massor av bär men de är inte så stora vilket nog har med värmen att göra så jag tog fram slangen och gav dem lite extra vätska.

Under förmiddagen bokade jag ännu ett boende i Storbritannien, den här gången i Skottland på vägen ned mot England. Det återstår en del att boka men många bollar rullar i alla fall just nu.

Vännen Mats skrev på slack (vårt interna kommunikationssystem på DN) att han varit på Andra varvet i Högdalen så Anneli och jag gjorde en utflykt dit. Jag fyndade ett Disneyalbum och en bok om mystiska platser (till AFU) plus ett par lp-skivor som var lite lagom intressanta. Anneli hittade en kruka och en ugnssäker form som en av pojkarna ska få.

På Andra varvet.

Vi tog en annan väg hem och fick på så vis se lite andra delar av Stockholm denna vackra, men väldigt varma. dag. Och nästa stopp blev Vällingby där vi belönade oss själva med var sig glass på torget innan vi gick till Bolaget och köpte en liten champagneflaska av märket Massé för att vi skulle ha något att skåla med.

Vi gick också till Coop i Vällingby centrum och fyllde på matförråden och det blev tre rätt packade kassar och en med lite mindre. En tur till blomsteraffären fixade också en fin bukett där några av de blommor som Anneli hade när vi gifte oss fanns med.

Efter ett kort stopp hemma tog vi bilen till Bauhaus för att köpa ett kitt till en ledning under ett av våra tvättfat på den mindre toaletten där det gamla torkat och försvunnit men vi bestämde oss också för att köpa lite gott lammkött till i morgon då Anneli fyller år så det blev ett besök på Ica Maxi i Barkarbystaden.

Innan vi startade grillen hoppade vi i för ett bad i Hässelby och det var hur varmt som helst i vattnet. Helt underbart! Vi simmade omkring ett bra tag i godan ro och bara njöt. Klockan var närmare 18 och det var inte så många som låg på stranden men man kan ju misstänka att det var rätt tjockt tidigare under dagen.

Hemma igen var det bara att starta grillen och ni som läst början av bloggen vet vad det blev. Vi satt kvar en stund men efter att jag dukat av och Anneli vilat lite tittade vi på Tyskland–Österrike i damfotbolls-EM. Och jag gick igenom en bunt USA-frimärken som jag fått från Karl-Arne Blom.

Så mycket ufomässigt blev det inte i dag men jag pratade med vittnet i Eksjö och bestämde plats för att träffas och så såg jag till att en av våra nya fältundersökare, som gick kursen i höstas, som bor i närheten kan vara med.

Har också mejlat en del med Nicholas i England som ska hjälpa AFU med transporter när vi kommer över och bett honom att ta kontakt med Schenker också för att diskutera hur det hela ska gå till.

Sist på kvällen, vid 23.40-tiden, ringde Sebastian från Motala och berättade att han sett, och fortfarande såg, ett klot som han inte kunde identifiera. Han skulle skicka in sin rapport via webbsidan.

Sedan blev det sängen med en ny BTJ-bok.

Loading