Dagsarkiv: 13 juli 2022

Föredrag i Luftslottet

Fullsatt i ladan.

I dag höll jag föredrag i Luftslottet utanför Götene och jag och Anneli kom att sitta i bilen rätt mycket då det först blev ett besök på Böckernas hus för att sälja lite böcker och sedan till Raili i Mariestad och efter det vidare till föredraget.

Så vi startade från Stockholm 08.30 och med ett kort stopp i Arboga för kaffe till Anneli var det raka vägen till Peter i Tidan och avlastning av ett tjugotal bokkassar och sedan lunch ute framför ingången eftersom Anneli hoppat av vid Ica och handlat rostbiff och lite annat.

Vi blev inte kvar så länge eftersom vi hade lovat att ta ut Raili till minneslunden för att lägga blommor där. Ingemar är ju strödd i lunden alldeles intill kyrkan så hon och Anneli satte sig på en bänk där och pratade lite medan jag stod intill. Men när regnet hotade gick vi in.

I minneslunden.

Sedan körde vi vidare till Lena som bor väster om Götene för att fika och för att lasta av våra pinaler eftersom vi ska bo där i natt. Lena bjöd på god banankaka och en stunds prata; det var ett tag sedan vi sågs så vi hade en del att prata ikapp.

Jonas Liveröd tar emot.

Strax före klockan 17 tog jag bilen till Luftslottet på andra sidan Götene, åt Holmestad till, där jag skulle hålla mitt föredrag som var satt till 18.30. Där träffade jag arrangören Jonas Liveröd som när han presenterade mig berättade hur han som ung läst det mesta av mig i UFO-Aktuellt och hur man haft tidskriften i hemmet.

Då hade jag och teknikern Matilda testat så att ljud och bild fungerade så bra som det kunde i den lada som var omgjord till föredragningssal och som hade fått sitt nya tak bara timmar innan jag kom dit.

Om jag ska säga något om hela arrangemanget så var det oerhört imponerande det Jonas hade åstadkommit. Inte nog med att han hade lyckats få hit ikonen Susan Dietrich Schneider som är mera känd under artistnamnet The Space Lady från Kalifornien utan också fixat så att alla 120 som betalt för att lyssna på mig och henne kunde få mat trots att hans ordinarie kock hade blivit sjuk.

Jonas är en mångsysslande konstnär, sympatisk, kreativ och med massor av udda och bra idéer. Läs gärna om honom på Wikipedia. Bara att han finns med i NE känns stort!

Ett kejserligt lejon.

Förutom att han skapar sådant som han älskar visar han sina intressen också andra sätt som får i alla fall mig, och alla andra som löst biljett i kväll, att häpna och njuta. För hans gård utanför Götene har bland annat en egen wunderkammare, eller vad många skulle kalla kuriosakabinett, där märkvärdigheterna spänner från Etiopiens kejsare Haile Selassie uppstoppade lejon till dödsmasker, ovanliga böcker och massor av andra saker som alla har sin historia.

Jonas bland sina samlingar.

Jag och Anneli hade förmånen att få en egen liten guidad tur bland allt detta som återfinns på tredje våningen, alldeles under nocken, i ett av husen. På en annan våning fanns Jonas samling av spypåsar från olika flygbolag och säkerhetsanvisningar från olika flygplan som han flugit med.

Isak Sundström på scenen.

Under kvällen spelade också Isak Sundström, svensk musiker och konstnär, från utomhusscenen. Isak och jag har haft en del mejlkontakt genom åren och han har också besökt AFU vid ett tillfälle. Så också vi hade en hel del att prata om.

Mitt föredrag blev starten på hela kvällen. Och det började med att Jonas presenterade mig och övriga programmet från utomhusscenen varefter vi alla 120 vandrade de 100 meterna till ladan där jag drog igång mitt 60 minuter långa föredrag om UFO-Sverige, AFU, lite svenska ufo- och ifofall och så det som nu händer i USA.

Det var riktigt roligt att prata inför en mycket entusiastisk publik och jag kan inte räkna alla som kom fram under resten av kvällen och tackade mig för presentationen. Roligt och balanserad samtidigt som det väckte tankar om vad som kan ligga bakom allt detta okända var några av synpunkterna.

Det värmde verkligen att få alla dessa mycket positiva reaktioner som aldrig verkade ta slut.

Space Lady på scenen.

Efter mig var det mat som vi åt ute i det fria. Vegansk soppa som faktiskt var riktigt, riktigt bra. Men kvällens klo var ändå Space Lady, en 74-årig amerikansk artist som spelade på en 80-tals synth som hon behärskade till fullo och sjöng covers till.

Autografdags.

Vi satt verkligen och njöt även om det enda som påminde om ”space” var hennes hjälm med Merkuriusvingar och en röd blinkande lampa. Efteråt gick jag fram till henne och tackade och fick en autograf. Eftersom jag var först i kön hann jag få en bra pratstund med denna fantastiska dam och musiker som framför allt spelar covers (Beatles, Bowie, Sugar Man och Patti Smith fick vi bland annat höra).

Och på scenen i extranumret.

Innan vi tog bilen till Lena hann vi få den guidade turen av Jonas och prata med några av de andra som gästade eventet. Anneli träffade till och med en gammal klasskamrat från Mariestad. Inte illa! Jag fick som så ofta ägna en del tid åt att förklara för nyfikna nätkonsumenter vad jag inte tror på när det gäller konspirationsteorier, omvända ingenjörslösningar, döda utomjordingar och baser på månen.

Det är svårt att göra alla nöjda när man kommer till de här frågorna. Däremot var alla nöjda med vad de fick höra under föredraget och alla UFO-Aktuellt jag hade med mig gick åt i ett nafs.

Vackert!

När vi sedan körde hem stannade vi flera gånger för att ta bilder av supermånen som börjat stiga över trädtopparna vid horisonten. Mycket vacker! Bilden ni ser här ovan är tagen med mobilen men jag också fina bilder med systemkameran som jag just nu tyvärr inte kommer åt att kunna lägga ut.

Men vid 01 var det dags för sängen.

Lite närmare.
En del av Jonas samling spypåsar från flyg.
Och en del av nödinstruktionerna.
En liten del av kuriosakabinettet.

Loading