Dagsarkiv: 22 juli 2022

Grattis till Anneli!

Skål för Anneli!

I dag fyller Anneli år och det har vi firat med god mat i glada vänners lag. Ylva kom liksom Markus och Niklas och då kunde vi skåla för min söta fru som blir 62 år i dag.

Presenten kom redan tidigt på förmiddagen då två killar från Elgiganten levererade vår nya tvättmaskin. Men tyvärr gick den inte att installera i dag eftersom det saknades en fuktspärr som jag åkte och köpte. Nu blir det återbesök på tisdag.

Delad i två.

Vår gamla maskin tog de med sig. Och jag var lite orolig för att de inte skulle få upp den för trappan eftersom den 31 år gamla Cylindan var tung som bly. Så jag gick upp redan 07.45 och började mina försök att montera i sär den. Inte lätt, det kan jag lova. Men efter en timme, och utan att ha skadat mig själv, hade jag skiljt chassit från trumman.

Vår nya maskin på väg ner.

Det mesta satt nitat fast och väldigt hårt och det var närmast ett under att jag fick bort alla delar. Ett gediget hantverk som inte gick av för hackor.

För att få lite fint i huset dammsög Anneli medan jag åkte till återvinningen med ett lass. Väl tillbaka har jag jobbat lite med förberedelser inför Smålandsresan och pratat med Anders Berglund som inte kommer att kunna vara med på styrelsemötet hos Rickard och Victoria eftersom hans pappa är dålig. Så det blir jag som får hålla i klubban i morgon.

Blommor och kort till Anneli.

Ungefär samtidigt ringer en kvinna från Sydsverige och vill berätta om en ufoobservation som hon har gjort tidigare i år. Hon hade blivit uppmanad av en person i en Facebookgrupp, där hon är med, att ringa mig. Vi pratar en god stund om hur hon sett två lysande föremål komma från var sitt håll, snurra ett varv runt varandra, och sedan fortsätta.

Markus testar krusbären.

När alla gratulanter var på på plats skålade vi för Anneli och sedan tog vi en tur i trädgården för att gräva upp lite mer potatis av vår egenskörd eftersom grabbarna bedömde att vi tagit till alldeles för lite. Vi smakade också på krusbären och de röda och svarta vinbären.

Efter lammkotletterna brassade vi lite extra kött.

Det blev en riktig festmåltid även i dag men nu med lammkotletter som huvudrätt plus majs, charlottenlök, coleslaw och potatis och sedan med jordgubbar med glass och maräng. Efter vi hade ätit färdigt ringde Claës, Åsa och Clara från Örebro och sjöng ”Ja må hon leva” via Facetime.

Klockan 21 bänkade vi oss för att se det som skulle bli en nagelbitare, nämligen Sveriges EM-kvartsfinal mot Belgien som Sverige till slut vann med 1– med ett mål gjort i sista minuten av tilläggstiden. Matchen var en uppvisning i missade chanser och dåliga avslut så det var verkligen inte säkert att de svenska damerna skulle fixa detta. Men nu är de i semifinal mot England.

Sedan rusade klockan iväg mot midnatt, jag packade och bar ut saker till bilen som ska till AFU. Tanken är att jag skickar med en del av de med Tobias när vi ses på mötet i morgon och sedan lämnar jag resten då vi passerar Norrköping på måndag.

En tom himmel och undertecknad fick illustrera artikeln på nätet.

I dag fick jag torsdagens Smålands-Tidningen på posten och där var intervjun med mig uppdragen på en och en halv sida. Redan tidigare har artikeln om observationen vid Eksjö publicerats av tidningen på nätet och nu har även Johan och Tobias besökt observatörerna på plats, berättade Tobias för mig i dag.

Loading