Dagsarkiv: 7 juli 2022

Ny tvättmaskin och Niklas hemma

Sönderbruten regnbåde i Nynäshamn.

Vår gamla tvättmaskin är just väldigt gammal. Ingen av oss vet exakt men den fanns i alla fall i huset när vi flyttade hit 1994. Skulle tro att den redan då hade tio år på nacken. Men den har fungerat klanderfritt i alla år men nu börjar den visa en del skavanker. Så när en slang började läcka, och vi bytte den, och ännu en slang började läcka, och den kom vi inte åt, så tog vi bilen till Elgiganten för att slå till på en ny.

Glad i dag!

Där fick vi bra hjälp av en kunnig och proffsig säljare som hade svar på våra frågor och dessutom koll på sina tvättmaskiner. Så till slut blev det en Bosch som kommer att levereras på Annelis födelsedag om två veckor. Den gamla tar de också hand om, hur de nu ska få den kolossen ur huset. Vågar inte ens tänka på den saken.

Vår gamla maskin.

När vi ändå var på Elgiganten frågade vi en annan säljare om de hade den där trearmade rotationssnurran som sitter i mikrovågsugnar. Vi fick nämligen inte med en sådan när jag var och köpte Markus en mikro när han flyttade hemifrån.

Inget snack, killen plockade fram en ur en av de apparater som stod framme och sa att den fick vi gratis. Inga frågor och bara bra service.

Eftersom jag slarvat med att svara på vanliga brev en tid satte jag mig ett par timmar och skrev för brinnande livet. Nu har jag nog fixat hälften och dessutom postat dem. Ett av breven går till Lionel Beer i England som vi ska träffa i augusti. Han skrev till mig bara för ett par dagar sedan och berättade att han hämtat fem lådor med ufomaterial hos en släkting till en nyligen avliden ufolog.

Under dagen har jag också mejlat alla som vi planerar att träffa i Storbritannien. Några har hunnit svara och det är bra eftersom planeringen blir så mycket enklare då. Men det kommer nog att ta några dagar till innan alla har hört av sig.

Själv har jag namnsdag i dag vilket inte är en stor sak, däremot har jag ringt och gratulerat UFO-Sveriges tidigare ordförande Bevan Berthelsen som fyller 84 just denna dag. Och även Staffan Kihlström, min tidigare arbetskamrat, som egentligen fyllde för två dagar sedan men som jag inte hunnit ringa förrän nu.

Framåt kvällen hörde Niklas av sig från Visby och undrade om vi kunde komma och plocka upp honom i Nynäshamn när han kom dit med färjan vid 21.30-tiden. Det kunde vi ju och var där i hyfsad tid men kom ändå långt bak i den närmast oändliga kö med personbilar och taxibilar som stod och väntade.

Niklas bild när bågen syntes bättre.

Till slut kom Niklas och när vi körde hem syntes resterna av en spännande regnbåge som lyste mestadels röd på himlen när färjan kom i land. Ni kan se Niklas bild här ovan och den som han sedan tog från vår bil på vägen hem högst upp.

Hemma plockade vi fram hårda mackor och åt dem med gravad lax med hovmästarsås och skivad potatis med majonnäs. Men först smakade vi på Berg-whiskyn som jag och Anneli köpte i går. Alltså den från High Coast-destilleriet. Mycket god!

Under kvällen kunde jag konstatera att det börjar dra ihop sig. Den 13 juli blir det ett stort evenemang i Götene som arrangeras av Luftslottet i samarbete med Koloni under rubriken ”Space is the place” där jag håller föredrag varefter det blir musikalisk underhållning av The Space Lady från San Francisco och musikern Isak Sundström. God mat finns det också möjlighet att få. Vill ni veta mer eller rent av köpa biljetter så finns de här.

Jag kommer alltså att prata om ufo men eftersom föredraget inte är skrivet ännu så vet jag inte riktigt vilken infallsvinkeln blir. Jag skriver det nog på söndag.

Framåt 01 var vi klara för sängen. Då hade Niklas startat en tvättmaskin och jag suttit vid datorn en stund.

Loading