Dagsarkiv: 27 juli 2022

Tillbaka på jobbet

Gåvor från Roswell.

Så var semestern slut och klockan 14.30 gick jag in på DN igen efter en väldigt bra ledighet där Anneli och jag hunnit göra många roliga och spännande saker.

Innan jag kom så långt skrev jag en recension till Bibliotekstjänst och fortsatte jobba med planeringen för Storbritannien. Tror att jag lyckats klämma in ett besök vid en av Englands mest berömda stencirklar (vid sidan av Stonehenge givetvis), Rollright nordväst om Oxford.

När det drog ihop sig till att åka till DN fick jag lift med Anneli till Vällingby och sedan blev det tunnelbana till Marieberg. Det kändes lite konstigt att gå in genom snurrdörrarna igen men efter en stund var det som att jag aldrig varit borta.

I mitt postfack hade vår USA-korre Karin Eriksson lagt ett antal minnessaker i mitt postfack och ni kan se dem här ovan. Det mesta av detta kommer att hamna på AFU.

Det blev en lugn första arbetsdag där jag intervjuade Ilmari Käihkö, universitetslektor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan (om Ukrainakriget) och Robert Bergqvist som är seniorekonom på SEB (om Federal Reserves räntehöjning) samt lite annat.

När det blev matdags var Tobias snäll nog att gå och handla åt oss båda. Det blev Rosa Drömmar och jag tog en dubbel Drömburgare. Så det blev matsällskap och lite prat med Tobias.

Under dagen publicerade Tobias Lindgren avsnittet om uppländska ufofall på UFO-Sveriges Radio. Det var ett efterlängtat avsnitt av reaktionerna att döma. Nummer 77 i ordningen faktiskt. Klicka gärna in er här och lyssna. UFO-Sveriges podd har blivit väldigt populär och vi som jobbar med den tror att det beror på dess inriktning på fakta och inte på spekulationer eller sensationer. För liksom i allt annat arbete som UFO-Sverige gör genomsyras podden av en kritisk distans men en nyfiken inställning till de fenomen som vi diskuterar.

Framåt kvällen hann jag lägga in några önskemål om ledighet under hösten i vårt schemasystem Medvind. Jag har en del föredrag och annat som infaller på arbetsdagar. Hösten är ganska välfylld om man säger så.

Klockan 01 var det dags att ta taxi hem efter denna första arbetsdag på nästan fem veckor.

Taxikillen som körde hem mig hade jag inte åkte med på mycket länge men han hittade utan att jag behövde säga något, så vi pratade på om vad vi gjort på semestern.

Hemma hade jag lite pappersjobb att fixa och satte mig också en stund med frimärkena.

Loading