Dagsarkiv: 29 juli 2022

Englandsjobb och nya bokningar

Jupiter klockan 01.45 natten mot lördagen.

I dag hade jag ett långt samtal med först en och sedan en annan av dem som jag hoppas kunna träffa i England i augusti. Den första, Paul Devereux, var det inga problem att styra upp mötet med (något jag redan hade koll på) men nu kunde vi prata lite mer i detalj om när vi skulle ses.

Det andra samtalet var lite mer problematiskt eftersom den personen har en del annat på gång just nu. men jag tror nog att också det ska gå att lösa. Har även mejlat iväg två förfrågningar om möten som jag hoppas kunna klämma in.

Sov till framåt 10 efter en sen natt med de nattlysande molnen. Men så snart jag kom upp ringde jag DN för att diskutera filmklippet och stillbilderna som jag skickat in under natten. Kom överens med redaktören om att jag skulle göra en ”prata” till filmen och satte mig och skrev den på en gång.

Eftersom Anneli pratade i telefon mitt emot mig tog jag min mikrofon och telefon och gick ned en trappa för att spela in en en minut och fyrtio sekunder lång speakertext som jag sedan mejlade in tillsammans med textfilen. Alla bitarna redigerades sedan ihop till en film som publicerades på DN.se under sena eftermiddagen. Ni kan se och lyssna här.

Under kvällen fick jag en hel del positiva reaktioner på mitt lilla inslag. En chef kallade texten för ”ren poesi” och en läsare skrev: ”Om det var du som högläste senaste artikeln om molnen vill jag bara säga att din röst borde användas inom radio och TV i högre utsträckning. Fängslande utan att större betoningar sker. Du har perfekt tempo och ger ämnet en dignitet och har förmågan att genom rösten färgsätta orden. Allt detta utan att man upplever att du på något sätt anstränger dig gör att avlyssningen blir optimal.”

Väldigt snällt eftersom jag själv aldrig har uppfattat att jag har en särskilt bra röst. Men jag måste erkänna att jag gillar radio och poddar, betydligt mer än vad jag gillar teve (som också är kul, men på ett helt annat sätt).

När det blev matdags gick jag och Björn till Lilla Asien där jag tog en Hoisinanka, vilket var längesedan. Och personalen var glada att ha oss tillbaka igen efter en lång sommar.

En hel del att göra under början av kvällen, inte minst med att skriva om kriget. Men det lugnade ned sig efter 22. Sedan bar det hem 01.00 med en trevlig chaufför med sina rötter i Somalia. Vi pratade om hans ursprungsland som hade blivit säkrare och bättre under de trettio år som gått sedan han lämnade det, tyckte han.

När jag kom hem upptäckte jag att jag glömt mobilen i taxin, ringde direkt och fick svar direkt. Den snälla chauffören kom snabbt tillbaka med den trots att han fått en ny körning. Jag gav honom några sedlar i dricks innan jag vandrade hem med Jupiter vakande över mig. Ni kan se den starkt lysande planeten på bilden högst upp i bloggen.

Jagade också en trött fluga som satt sig på sovrumsdörren där Anneli snusade och första slaget med flugsmällaren missade och jag trodde att Anneli skulle vakna istället. Andra blev också en miss men tredje, som också utdelades utanför samma dörr tog som det skulle.

Sedan blev det sängen 02.30 efter några hårda mackor med kall mjölk. Gott!

Loading