Dagsarkiv: 16 oktober 2022

Styrelsemöte och planering för kursen

UFO-Sveriges styrelsemöte på gång.

Klockan 12 i dag var det dags för UFO-Sverige att hålla styrelsemöte via Zoom. Ett kort och hyfsat effektivt möte eftersom dagordningen var lite slimmad och vi alla duktiga på att inte sväva ut för mycket.

Så på två timmar var vi klara och då hade vi diskuterat den kommande fältundersökarkursen, framtiden för Rapport-Nytt (som ser ljus ut), att från och med nästa nummer packa både den och UFO-Aktuellt på AFU och en hel del annat. Jag fick också möjlighet att berätta om det senaste som händer internationellt och mitt deltagande i konferenserna i Barcelona och Toulouse.

Anders och Anneli.

Här hemma hade vi besök av Annelis kusin Anders som kom redan i fredags och som alltså haft några dagar i Stockholm., Nu åt vi en brittisk frukost som Anneli lagat och pratade en stund innan han vände tillbaka mot Västergötland.

Gräsmattan byter färg.

Ute har det verkligen blivit höst sedan jag lämnat Järfälla för södra Frankrike. Trädgården ser numera ut som en förvaringsplats för gula löv. Och träden gör sitt bästa för att fortsätta fylla på.

Mörkt blev det.

Framåt eftermiddagen blev himlen mörk och det small till som från en bomb. Då var klockan 16.56 och jag satt i telefon med Tobias för att diskutera ett kursavsnitt. Trodde faktiskt att det var någon form av sprängning men snart visade det sig att åskan barkade igång ordentligt under trettio minuter.

Under eftermiddagen arbetade jag med mina föredrag till kursen som har fler än 50 deltagare nu (det kan bli ett par till) och försökte också beta av en del mejl som jag lovat att svara på. Och saker jag lovat skicka eller posta. Det blir väldigt mycket sådant efter varje större möte och nu betar jag av löften ända från Bokmässan den 22 september.

Det blev i alla fall ett avbrott för kvällsmat med Anneli och sedan tittade vi på ännu ett avsnitt av ”Tunna blå linjen” som fortsätter vara engagerande och bra.

Hörde förresten från Nyköping att närmare 20 personer redan hämtat ut sina biljetter till mitt föredrag där den 24 november. Det ser ju bra ut. Ni kan läsa mer om föredraget på stadsbiblioteket här.

Klockan 23 satte jag punkt för den här dagen och plockade fram boken om C-byrån för att läsa en stund. Måndag blir en dag med mycket att göra.

 156 antal visningar totalt