Dagsarkiv: 10 oktober 2022

Möte med Magnus

Middag med Magnus Geber.

Vaknade vid 07 och låg kvar och läste innan jag gick upp och startade en tvättmaskin, tog en macka med leverpastej och smörgåsgurka och sate mig vid datorn för att jobba lite med fältundersökarkursen.

Har också varit i kontakt med arrangörerna i Toulouse dit jag ska på möte senare i veckan, Caipan 2022. Mötet anordnas av den franska rymdstyrelsens ufogrupp CNES-GEIPAN och där kommer jag att träffa flera kollegor som jag inte sett på länge eller enbart har träffat via mejl och nätmöten.

På onsdag flyger jag och kommer tillbaka sent på lördag.

I dag blev det klart att Niklas har blivit lägenhetsinnehavare! Efter en del budgivning och en hel del fjärilar i magen antogs hans bud som det vinnande och nu äger han snart en 70 kvadratmeter stor bostad i Huvudsta.

Niklas själv är i Frankrike så det fick bli Anneli som åkte till mäklaren och skrev under alla papper.

Under förmiddagen diskuterade jag en observation av ett föremål som en vän på Facebook gjort och dessutom några bilder som var uppenbara ljusreflexer med en annan Facebookvän.

På jobbet hade jag ett möte före arbetstid med en medarbetare som ville parat med ett skyddsombud men klockan 15 var det bara att börja skriva dagens Ukrainaartikel som inte var så svår att få ihop eftersom det hänt väldigt mycket under dagen. Inte minst Rysslands robotanfall mot en lång rad ukrainska städer.

Jag lyckades få tag på Joakim Paasikivi mellan två andra intervjuer han skulle ge vilket var bra eftersom jag hade en del frågor som behövde besvaras. Det blev några Ukrainaartiklar till under kvällen.

Avporträtterad.

På jobbet pågick ett slags event för att befästa en ny slogan som skapats för Bonnier News, nämligen ”För det fria ordet”. Det fanns ett stort godisställ, en finkaffeautomat och en glassmaskin som det bara var att besöka så ofta man orkade. Men även en fotoautomat där man kunde avbilda sig som ni kan se här ovan.

När det blev dags för matpaus hörde min gamla vän från Mariestad Magnus Geber av sig eftersom han var i närheten och undrade om vi kunde ses och så bestämde vi att göra det på Lilla Asien. Det var ett tag sedan vi sågs så det var kul att prata med honom och höra hur han har det numera.

Egentligen hade jag tänkt att äta något lätt på Nyhetsgrillen men där kan man knappast träffa vänner så det fick bli en riktig restaurang och den stora portion jag fick där gjorde att jag rullade därifrån.

Under dagen mejlade jag till Dave i England som är den som har sålt Zappaskivor till mig i alla år men som nu ska lägga ned. Hans paket med skivor, som jag betalat för, skickades till Sverige före sommaren men kom aldrig fram. Nu visade det sig att det gått i retur sedan Postnord konstaterat att ingen hämtat ut det!

Där kan jag avslöja att Postnord aldrig gjorde mig uppmärksam på att det hade kommit fram till Sverige över huvud taget. Men nu är paket upphittat i London och när Dave svarade på mitt mejl visade det sig att det bara några timmar tidigare hade kommit tillbaka till honom! Bra tajmning.

Så i morgon postar han det igen och nu hoppas jag att det ska komma fram hela vägen. Och att Postnord låter mig få veta att det har anlänt.

I dag publicerade SJF den korta intervjun med mig i min egenskap av skyddsombud på DN. Några korta frågor och några lite längre svar. Länken lades ut på Journalistförbundets Facebooksida. Artikeln kan ni läsa här.

SJF:s Facebook.

Klockan 01 bar det hemåt med en av min taxikompisar som jag pratade Deep Purple med under resan hem. Och när vi kom fram tittade vi på min inspelning av ”Smoke on the water”. Sedan hade jag lite jobb och det blev sängen 02.30 i vanlig ordning.

 261 antal visningar totalt