Dagsarkiv: 18 oktober 2022

Möte med Ed May och kursjobb

Ed May höll föredrag inför Sällskapet för parapsykologisk forskning.

Jag har jobbat på med att förbereda fältundersökarkursen under förmiddagen och eftermiddagen, vilket har inneburit en del samtal med Tobias för att bolla idéer och korrigera saker.

Men vid 10 blev det ett avbrott för ett möte via Zoom med Anna och Mårten på Arbetets museum som ville diskutera den utställning som drar igång där den 4 februari. AFU blir en del av den som givetvis tar fasta på filmen ”UFO Sweden”. Mårten hade också en idé om att vi kanske ska genomföra en miniminikurs i fältundersökande för allmänheten någon kväll i vår och det tyckte jag lät som en väldigt spännande tanke. Vi får se vad det går att göra av den.

Frimärken från Ole.
Hade jag inte sedan tidigare.

När posten kom fick jag ett fint kuvert med rymdfrimärken från ole i Oslo. Och som vanligt lyckades han pricka in sådana som jag inte hade sedan tidigare. Dessutom skickade han ett häfte som kom ut i samband med Hergés bortgång.

På tal om bortgång så fick jag ett tråkigt besked med posten i dag då Olavi Partanens barn skrev till mig och berättade att Olavi gått bort den 3 oktober. Olavi och jag skrev brev till varandra under många år och det blir lite tomt utan honom. Och jag vet att Olavi verkligen uppskattade vår kontakt.

Ed May.

I kväll tog jag mig in till Söder för att lyssna på Ed May på Söder. Sällskapet för parapsykologisk forskning har bjudit hit honom och det blev ett positivt återseende efter att vi möttes i Houston i mars och fick bra kontakt där. Ed arbetade under många år som ansvarig för den amerikanska underrättelsetjänstens topphemliga projekt Stargate (det hade fler namn) där en grupp personer genom ”fjärrsyn” spionerade på mål i öst.

Det blev en hel del andra positiva möten också. Redan på bussen blev jag igenkänd av Jan Dahlkvist och vi slog följe till möteslokalen där jag blev sittande intill Erik Nissen och intill honom Torbjörn Sassersson som jag haft många duster med genom åren. Men nu var allt frid och fröjd och det kändes skönt. Bättre med vänner än med ”fiender” (fast det var vi kanske aldrig).

Ed May, Jan Dahlkvist, Göran Brusewitz och Jan Fjellander.

Efteråt gick flera av oss till restaurang Platini på Hornsgatan 81 för att äta pizza (i mitt fall) och ta en öl och prata. Jag satte mig mitt emot Jan Fjellander och vi hade väldigt mycket att prata om. SPF var dessutom intresserat av att bjuda in mig för att prata om ufo till våren. En idé som Jan Dahlkvist kom med och som övriga närvarande sekunderade.

Vid 22-tiden tackade jag för mig och kom överens med Jan Fjellander att vi måste ses igen och prata. Skakande hand med Ed och bjöd honom på hans sallad och öl och fick löfte om att bli bjuden på McD om jag skulle komma över till honom någon gång!

Sedan blev det 4:ans buss till Fridhemsplan och tunnelbanan till Vällingby och 541 hem. Det tar sin lilla tid att transportera sig i Stockholm.

Hemma fixade jag med ett föredrag till kursen, skickade ett bildspel till Arbetets museum (tack för hjälpen, Thomas!) och svarade på en del mejl. När Anneli kom upp vid 00.30 fick hon sin godnattpuss och strax därpå följde jag henne till sängen.

Flygplan och Jupiter från vår uppfart när jag kom hem.

 167 antal visningar totalt