Dagsarkiv: 11 oktober 2022

Kursjobb och grattis till Carl-Anton!

Vaknade vid 09 och då satt Anneli och arbetade sedan en bra stund. Och jag anslöt till min datorn på andra sidan bordet. Under några timmar på förmiddagen fortsatte jag att jobba på med förberedelser för fältundersökarkursen men blev också uppringd av Allente som ville installera en ny box till vår teve, och det fick de gärna göra, och med Eniro som jag bett höra av sig så att jag kan fortsätta att bygga på UFO-Sveriges synlighet på nätet.

Innan det var dags att ta sig till jobbet ringde jag och gratulerade Carl-Anton som fyller år i dag och när jag fick tag på honom var han på Öppen hand och jobbade. Vi diskuterade vinsterna som ska med till kursen (vi har ju alltid ett stort lotteri) och hur det ska bli lättare att få in månadsgivare till AFU.

Har också börjat packa inför morgondagens resa till Toulouse.

Mycket av mina tankar just nu går till hur AFU ska ta steget in i framtiden. Framför allt om vi ska ha råd med en ny lokal som vi så väl behöver. För det är inte optimalt att vi som nu har våra fina samlingar spridda över 15 lokaler där de flesta dessutom ligger under markplanet och riskerar att skadas vid en översvämning.

Det behövs många goda krafter för att vi ska klara detta men också en hel del hårt arbete som jag hoppas kunna bidra med.

När jag kom till jobbet hade jag ett kort möte med min skyddsombudskollega Hans och därefter ett möte med Susanne på HR och Hans klockan 16 om tre olika arbetsmiljöfrågor. Däremellan skrev jag en kort artikel för nätet om det senaste i Ukrainakriget och när jag kom tillbaka från mötet skrev jag en version för papperstidningen också.

Nyhetsgrillen.

Framåt kvällen gick jag ned till Janne på Nyhetsgrillen för att köpa en rulle. Det var full fart där med kö ut på gatan vilket inte är så konstigt eftersom det ryms högst tre personer inne i korvkiosken. God var den i alla fall och jag åt den på redaktionen.

Skrev en hel del under kvällen. En skjutning i Märsta, Angela Lansburys död och så en artikel om hur en stackars japanska blev lurad av en man som påstod att han var rysk kosmonaut och behövde pengar för att ta sig ned från rymden. Ja, folk går på de mest bisarra saker.

Och jag kunde givetvis inte heller låta bli att skriva om att Nasa i dag kunde bekräfta att man inte enbart lyckades träffa utan också flytta asteroiden Dimorphos ur sin bana med rymdsonden dart. En fantastisk prickskjutning som nu ger hopp om att vi ska kunna skydda jorden från farliga asteroider som skulle kunna återupprepa det dinosaurierna utsattes för för 65 miljoner år sedan.

Mycket intressant och väldigt skickligt av Nasas tekniker.

Vid 21-tiden var det dags för ”kvartssamtal” med chefen för att stämma av läget och vid 01 bar det hem.

Loading