Dagsarkiv: 24 oktober 2022

Efterjobb, badminton och tippen

En av skivorna.

Sov ut till 08.30 vilket var skönt efter en lång och intensiv (men rolig!) helg. Och en del av dagen har jag ägnat åt efterarbete från kursdagarna. Vilket innebär mejlande till folk jag lovat att skicka bilder eller annat till, insortering av digitala filer och sorterande av papper i en pärm.

Medan jag sysslade med detta tvättade jag en maskin och hängde den men stack också iväg till Komethallen för att spela badminton med Stefan. Eftersom min rygg var som en planka efter allt stående i helgen hade jag inte mycket hopp och det slutade också med förlust 10–15, 7–15 och 15–10 där jag mot alla odds lyckades vinna det sista setet.

Körde till soptippen med en massa skräp från garaget, så mycket att det blev två vändor, och sedan hem för att äta lite lunch framför ”Simpson’s”. Då hade posten hunnit komma med några svenska frimärken som jag köpt billigt på Tradera och ett uthämtningskvitto som gällde mina Zappaskivor från England. Äntligen!

Här fanns många roliga skivor som jag inte hade sedan tidigare och jag fick dem billigt (förutom att tullen ville ha drygt 600 kronor då) eftersom Dave som jag handlat av under många år nu stänger butiken för gott.

Tidningar från USA.

I posten fanns också ett kuvert från min vän Marianne i USA med några tidningar om en kraftig jordbävning 1999 och så artiklar om Mount S:t Helens utbrott 1980, ett utbrott som intresserar mig eftersom vi var i USA just då och hyrde ett mindre flygplan som tog oss in över vulkanen och det fullständigt ödelagda området kring den bara dagar efter utbrottet.

Inte helt riskfritt men en syn som jag och min kamrat Stefan aldrig kommer att glömma. Mil efter mil av träd som lagts som tändstickor, krossade bilar under några av dem och ett askgrått täcke som började redan på vulkanens sidor.

Har haft ett samtal med Anders på AFU om ekonomin, framtida satsningar och vårt samarbete med Enigma Labs men vi får prata mer när vi ses på onsdag.

Anneli kom hem med feber och kände sig allmänt hängig så jag hoppas att det inte ska bli värre under natten. Medan jag jobbade på med lite olika saker gick hon och lade sig och sov.

Fick bland annat ett samtal från en journalist på Expressen som ville fråga lite kring sekter. Han jobbade på en artikel och jag hjälpte honom så gott jag kunde.

Satt en hel del vid datorn under kvällen och jobbade. Bland annat började jag förbereda mig inför Kevin Randles podd på onsdag kväll svensk tid. Har också haft kontakt med Enigma Labs igen för att diskutera vårt samarbete lite mer i detalj.

Men det fick också bli en frimärkspaus. Plockade fram lite osorterade ryska rymdfrimärken och gick igenom dem och hittade faktiskt några få som jag inte hade sedan tidigare. Jag tror att jag har de allra flesta ryska rymdfrimärken som har getts ut nu.

Blev också tvungen att ringa Göran som håller koll på tekniken bakom den här bloggen eftersom jag plötsligt upptäckte att hela bloggen jag skev i går var borta! Tomt! Göran fattade inte vad som hänt men hittade de bilder som jag lagt in och tog rätt på dem. Vilket i alla fall visar att jag faktiskt skrev en blogg, om jag nu skulle börja tvivla på den saken.

Men texten gick inte att hitta så det var bara att sätta sig och skriva allt en gång till… Ni kan läsa den här om ni undrade vart den tagit vägen.

Strax efter midnatt var det dags att hoppa i säng. I morgon är det partiell solförmörkelse mellan 11.07 och 13.16 (från Stockholms horisont) men vädret ser inte bra ut. Mulet hela dagen står det hos SMHI.

Sist på dagen fick jag en bild skickad från Stefan som hade plåtat mig under en Frank Zappa-konsert för länge sedan. Lite kul sammanträffande en dag som denna.

Undertecknad applåderar för Frank på Scandinavium cirka 1982 enligt Stefan Svensson som tog bilden.

 183 antal visningar totalt