Dagsarkiv: 19 oktober 2022

Fortsatt kursjobb och tandkoll

Ayan.

I dag var det dags för mitt halvårsbesök hos min tandhygienist Ayan och det kändes skönt att få lite beröm för en gång skull. Innan dess jobbade jag på med att förbereda kursen till helgen och i morgon hoppas jag bli klar med den. Men bäst att inte lova för mycket.

När jag ändå var inne på Söder kikade jag in på Emmaus andrahandsbutik där, som visade sig helt kass vad gällde böcker och skivor. Skivorna var usla och böckerna till 80 procent deckare.

Ett besök på Alfa vinyl på Urvädersgränd gjorde mig inte heller särskilt glad för kvaliteten på det som såldes där var riktigt kass i många fall. En Zappaskiva som var både vattenskadad och med stora delar av konvolutet trasigt kostade en bra bit över hundra. Ett ungt par som stod och sonderade Zappaavdelningen var faktiskt nära att köpa den då jag avrådde och sa att den gick att få tag på nästan var som helst till ett bättre pris och dessutom hel.

På tal om Zappaskivor så har min beställning från England nu nått den svenska tullen som vill ha drygt 600 kronor i avgifter för att jag ska få hem den. Man blir lite trött. Får väl vara glad att om den inte skickas tillbaka den här gången efter att jag har väntat på skivorna i sex månader.

När jag gick från Alfa vinyl hade jag i alla fall köpt Allman Brothers ”Win, lose or draw”.

Ni som läser senaste numret av UFO-Aktuellt vet att min intervju med den amerikanska stridspiloten (före detta) Ryan Graves finns med där. Men nu har även Joe Rogan intervjuat Ryan och ni kan lyssna på vad han säger här.

Under dagen ringde jag och gratulerade min tidigare arbetskamrat Bengt Larsson som just nu befinner sig i Vadstena av alla platser. En liten födelsedagstur med frun.

Ett mindre positivt samtal var med vännen Mats som nu måste börja ta sprutor för att komma till bukt med sin sjukdom. Men som vanligt var Mats själv positiv och det kommer säkert att hjälpa honom mycket nu när han behöver den styrkan som bäst. Och i den mån vi andra kan bidra till detta så kommer vi absolut att göra det.

På vägen till jobbet mötte jag Kurt som vi bor granne med. Det blir inte så ofta vi ses men då vi gör det är det inte sällan på väg till eller från busshållplatsen. Nu blev det till och med sällskap på bussen fram till Åkermyntan.

Fick ett mejl från Sveriges Radio i dag som vill ha med mig i ett program lite längre fram. Och det passar bra eftersom det är en dag som jag är ledig på. Hösten har varit väldigt välfylld olika aktiviteter, de flesta inom ufoområdet, och så ser det ut att fortsätta. Jag har fått ta ledigt från jobbet vid en rad tillfällen för att kunna ställa upp.

På jobbet kom det mesta att handla om Ukraina som vanligt men jag hann i alla fall gå över bron och hämta en kebabrulle. De börjar känna igen mig på Pizzeria Lilla Essingen och hälsar på mig med förnamn numera.

Men jag skrev också om den fortsatta krisen i den brittiska regeringen och så ringde jag polisens drönarexpert för att kolla om det hade rapporterats några närgångna drönare här i Sverige, på samma sätt som i Norge. men icke. Noll och intet.

Sedan rullade kvällen på med mycket bra läsning på sajten. Hem efter 01 för att jobba lite och sängen väntade på mig först 02.30 i vanlig ordning.

Loading