Dagsarkiv: 26 oktober 2022

Möte med radioreporter och podd med Kevin Randle

På plats vid Bråviken.

I dag tog jag bilen till AFU i Norrköping för att träffa den danske radiojournalisten Martin Birket-Smith som arbetar med en serie dokumentärer om ufo. På vägen ned hann jag bromsa till på Max i Nyköping för att köpa två ostburgare som jag sedan åt i bilen på vägen ned. Och väl framme var jag precis i tid för att plocka upp Martin på stationen och ta honom till AFU.

Anders intervjuas.

Martin har som fokus spökraketerna och jag gav honom så mycket info jag kunde på de dryga tre timmarna vi pratade med hans bandspelare rullande. Anders Liljegren, som också var på plats, fick också några minuter vid mikrofonen men Martin kommer att ägna honom, och arkivet, all sin tid i morgon.

Själv hade jag bara tid fram till 16 innan jag var tvungen att vända hemåt igen och då hade vi också hunnit köra ut till Getå där jag på plats berättade om en av spökraketåret 1946 mest intressanta observationer.

Och jag

Efter lite småvägar stannade vi till med fin utsikt över Bråviken och intill ett stort solur återgav jag Gösta Skogs iakttagelse av en spökraket som i fullt dagsljus kom farande ut ur ett moln, in i ett annat och så vidare mot norr vid 15-tiden den 22 augusti det året.

Historiens intressantaste del är dock att Gösta filmade allt med sin nya färgfilmskamera och med en telefotolins. Men när filmen väl hade framkallats och han, och de tre kamrater som var med, slog sig ned för att titta på den, omgiven av militär personal var den helt blank! Gösta, som kontaktat militären så snart han kom till Stockholm hade hoppats att hans film skulle bli ett världsscoop. Istället visade det sig att han hade glömt att ställa om bländaren när han bytte lins.

Martins bandspelare rullade även när vi körde så han kommer att få mycket att klippa bort innan han får ordning på intervjun som förresten gjordes på engelska. Vi svenskar och danskar har ju inte så lätt att förstå varandra.

Efter att ha lämnat av Martin på AFU igen var klockan prick 16 och jag körde hemåt för att äta kvällsmat med Anneli. Efter maten hjälpte jag Arbetets museum i Norrköping med några bitar text till ett pressutskick. Jag har också pratat med Sveriges Radio som vill ha med mig i ett program i början av november för att prata om det som händer i USA just nu.

Podd med Kevin randle.

Klockan 21 i kväll var det dags att koppla upp mig för att prata med Kevin Randle i hans podd. En podd som direktsändes vilket överraskade mig eftersom jag trodde att den skulle spelas in. Det var andra gången jag var med i Kevins podd och den här gången pratade vi om ombordtagningar, spökraketer och andra svenska ufofall.

Podden heter ”A different perspective” och höll på en timma och ni kan höra den här i efterhand.

Efter podden tittade jag och Anneli på ett avsnitt ”Downton Abbey”, som jag aldrig följt, men nu blev jag nyfiken och kanske måste se fler avsnitt! Anneli har ju sett hela serien sedan tidigare.

Vi hann också prata med Niklas en stund innan det blev dags för sängen vid 23.30. För att läsa.

 182 antal visningar totalt