Dagsarkiv: 21 oktober 2022

Kursstart i Yxnerum

Nyfikna kursdeltagare.

I dag var det äntligen dags för UFO-Sveriges årliga kurs för fältundersökare! Platsen är Yxnerum i Östergötland precis som förra gången och där började deltagarna att ramla in under eftermiddagen och kvällen. Klockan 19 serverades en lätt måltid och 19.30–20.00 var planen att jag skulle gå igenom programmet varefter Thomas Michanek skulle berätta om hur alla som är med på kursen kan bidra till att göra UFO-Sverige bättre under programpunkten ”Vad Du kan göra för UFO-Sverige”.

Vi blir 52 personer plus en föredragshållare under de här tre dagarna.

Med mig på resan ned hade jag Jennie Backman och efter ett depåstopp på OKQ8 utanför Norrköping var vi framme på kursgården 16.15, började möblera om, kolla alla grupprum, bära stolar och bord dit och fixa så att tekniken fungerade. Inga problem där.

Planen var alltså att äta 19.00 och det funkade bra med god svampsoppa och varma mackor men eftersom inte alla hade hunnit fram till 19.30 så blev första inledande föredraget försenat en timma. Rickard Andersson och Tobias Lindgren hämtade upp de allra sista i Åtvidaberg efter 20.

Jan Hagberg med sin egen mycket välutrustade fältundersökarväska.

Folk från när och fjärran var på plats och den mest långväga gästen kommer från Norge, någon från Östersund och så folk från Malmö och Lund samt Göteborg och Stockholm. Plus en massa andra orter däremellan.

Allt gick efter plan förutom att jag fick fixa så att två damer som fått flugor på rummet och avloppslukt från toan fick byta rum. Flugproblemet kände vi igen från förra året då jag fick banka ett tjugotal flugor innan jag tejpade igen lampan med gaffatejp. Den här gången fick de som bodde där byta rum helt och hållet.

När jag och Thomas hade pratat klart och alla presenterat sig samlades vi i baren en trappa ned och pratade. Väldigt trevligt med många nya intressanta bekantskaper. Men strax före 01 tackade vi för oss och det var dags att ansluta till en vilt snarkade Håkan E som jag delar rum med.

Loading