Dagsarkiv: 20 oktober 2022

Badminton, ”drönare” och två frågor från Södertörn

Har börjat sortera papper som ska med till kursen.

Efter att ha ägnat förmiddagen åt att jobba med fältundersökarkursen kom Stefan och plockade upp mig så att vi kunde spela badminton. Det var ett tag sedan eftersom våra scheman inte alls fungerat bra den senaste tiden.

Men det var som vanligt skönt för kropp och själ att få springa runt och jaga en boll i en timma även om kvaliteten på vårt spel inte var den allra bästa. Sämst gick det för Stefan som fick se sig besegrad med 15–4, 15–4 och 8–15 så nu leder han bara med 11–10 i matcher.

När jag kom hem hade det ramlat in ett par mejl med förfrågningar om lite av varje. Dels ett från Södertörns högskola som vill ha med mig på en rymddag den 25 november och så ett från en elev på samma skola som vill göra en podd där jag berättar om något föremål med ufokoppling. Båda funkar fint för mig.

Lite svårare att lösa var en fråga om att hålla ett föredrag för en grupp i Norrköping den 6 december vilket är en arbetsdag och jag tror att det är svårt att motivera att ta ledigt för detta. Men jag hoppas att Tobias eller någon annan som kan arkivet bra kan ställa upp.

Intresset för det UFO-Sverige och AFU gör är mycket stort just nu och min almanacka är väldigt hårt bokad under oktober och november samt en bit in i december.

När jag kom hem jobbade jag med en skyddsombudsfråga i en timme innan jag åkte till jobbet. Och på resan in pratade jag länge med Håkan E och sedan ringde jag Pelle Persson för att gratulera honom på födelsedagen. Jag föreslog att han skulle återuppta sin intervjuserie med folk inom föreningen som han haft i Rapport-Nytt och det tyckte han var en bra idé. Dessutom hade han tankar på att intervjua också andra.

Lugn kväll på jobbet även om starten blev rätt intensiv. Men jag hann också skriva om USA:s institut för flyg och astronautik som inleder nu en egen undersökning, via en kommitté, för att undersöka om okända flygande föremål, UAP, kan utgöra ett hot mot flygsäkerheten.

Den kommer att ledas av Nasaforskaren Ravi Kopparapu, som har studerat jordliknande planeter, och marinens tidigare stridspilot Ryan Graves, som ni kan läsa om i senaste numret av UFO-Aktuellt.

Graves skriver i ett uttalande att ”AIAA anser att det är såväl brådskande och nödvändigt att förbättra flygsäkerheten genom att utöka den vetenskapliga kunskapen och studierna av UAP”.

Min DN-artikel.

Och så kom det en begäran från militären att få hjälp av polisen i Västsverige med något som hade hänt på Västkusten. En nyhet som P4 Väst snappat upp. Alltså mycket kryptiskt och utan några detaljer. Det tog mig ett antal telefonsamtal till poliskällor innan jag kunde skriva att det var några personer som tyckte sig ha sett en drönare flyga nära eller över ett militärt skyddsområde.

Min källa var inte särskilt upphetsad och sa att det var rutin att åka ut på sådana här larm men att det var långt ifrån säkert att det verkligen var en drönare som hade setts. Vi får väl se. Men folk ser ”drönare” överallt just nu och det är som jag skrev 2020, drönare är på väg att bli nutidens ufon.

Maten hämtade jag på Wang Sushi och det blev en 17-bitars som vanligt och eftersom det är rätt många bitar för en person så tror personalen at det är två personer som ska ha den så jag får dubbla soppor, soja och pinnar.

Klockan 01 tog det slut och i morgon väntar fältundersökarkursen i Yxnerum. Men jag kom inte i säng förrän 02.30 då jag hade lite saker att fixa just med kursen.

Loading