Dagsarkiv: 28 oktober 2022

Fortsatt artikeljobb och åter till DN

Hade egentligen planer på att göra annat men när jag kom upp och satte mig vid datorn låg där ett mejl från V-J i Spanien som ville att jag skulle utöka min artikel om Toulouse-mötet ytterligare. Så det var bara att sätta sig och skriva. Dessutom ville V-J ha några bilder så jag plockade fram tre och skickade till honom. Alltid trevligt att kunna hjälpa en ufokollega.

Uppgift nummer två blev att hjälpa Arbetets museum med material till deras utställning i Norrköping. Så jag gick in i ett par av mina bloggar och lade till en bild och några videoklipp som jag först hade lagt upp på Youtube.

På tal om sociala medier så skrev en kamrat att Kevin Randles intervju med mig hade setts av 133 000 personer på två dagar. Det låter inte så illa. Förra gången jag blev intervjuad av Kevin rörde det sig om under 100 000. En bra siffra den med. Och Kevin har sagt att han gärna vill ha med mig igen i början av nästa år.

Har varit i kontakt med Tobias och bett honom lägga till en film och en bild, som kom bort, i min artikel om fältundersökarkursen. Så nu är den artikeln komplett.

I dag var det dags att återvända till DN. Har ju varit ledig tre dagar för att hålla i kursen och sedan var det ordinarie fyra dagar. Men nu är det dags att sätta mig och skriva artiklar för DN-läsarna igen, vilket alltid är kul. Men faktum är att jag började jobba redan före arbetstiden.

Jag hade nämligen bokat en intervju med en polis som arbetar med drönarkränkningarna eftersom han varit på ett möte med de övriga nordiska polisledningarna i Finland onsdag och torsdag. Nu berättade han om detta för mig och om hur få verkliga drönare vi har att göra med.

Nästan inga av de rapporter polisen får in pekar på att det är drönare som flyger olagligt och inga som spionerar. Väldigt många är också helt andra saker som planeter och flygplan.

På jobbet skrev jag ut artikeln i två versioner, en längre som ska gå på nätet i morgon och en kortare för papperstidningen i helgen.

Det var en ganska splittrat kväll med mycket att göra men inga stora saker. Maten inköptes på Nyhetsgrillen i form av en rulle och sedan puttrade kvällen på. Vi hade det trots allt trevligt då chefen hittade en sida med Göteborgsvitsar som han glatt delade med sig av.

Men klockan 01.30, efter att ha suttit kvar för att hinna med lite privata mejl och annat, stängde jag butiken och ringde efter en taxi.

Loading