Dagsarkiv: 30 oktober 2022

Fortsatt skrivjobbb och hjälp av Gunnar

Gunnars bild på brottsplatsen med en sjukvårdsväska kvar på trottoaren.

När jag kom till jobbet inträffade det en skjutning i Gävle och då min redaktör frågade om någon kände någon där så ringde jag Gunnar som bodde granne med oss tidigare. Så han och Vanja gav sig av mot Resecentrum där skjutningen inträffat. Gunnar fick vara min ögon på plats men också den som tog bilder åt DN.

Som ni kan se lyckades han ta en som fungerade perfekt till den artikel jag höll på att skriva. Det som syns är lite kvarlämnad sjukvårdsutrustning som använts för att hjälpa den skadade mannen innan han fördes till sjukhus.

Innan jag gav mig av till jobbet fortsatte jag skriva på texten om AFU som Enigma Labs bett mig om. Den ska användas för att arkivet ska kunna få fler donatorer i andra länder än Sverige. Just nu är 98 procent av alla som ger pengar på ett regelmässigt sätt svenskar. Vilket är konstigt eftersom det mest är ufointresserade utomlands som använder våra tjänster.

Jag läste också en stund i ”C-byrån”, plockade en stund med mina frimärken och vattnade blommorna. Och så tipsade min kamrat Kenneth, som just nu befinner sig i Brasilien, om en intressant sajt som stöds av Nasa och där den som vill kan bli volontär och spana efter himlafenomen. Inte ufo alltså men väl fenomen kopplade till åskväder. Alltså ”sprites” och annat där blixtar kan slå ut fel håll.

Sajten heter Spritacular och är värd att ta sig en titt på.

Jag lade också ut två filmer från UFO-Sveriges utställning i Norrköping i maj och från utställningen på Vadsbo Museum i somras på Youtube eftersom jag ville ha med dem på min AFU-sajt här i bloggen. Dessutom hade jag lovat en nuvunnen vän att han skulle få se hur våra utställningar kan se ut. Vännen har lösa planer på att kanske ordna något sådant i London.

Jag och Mia med pizzorna.

Mitt fokus på jobbet var valet i Brasilien där Lula da Silva några minuter efter midnatt stod som segrare och ny president efter Donald Trump-kopian Jair Bolsonaro. Men jag hann också med att hämta pizza och äta den med Mia (som givetvis hade sin egen).

I dag publicerades så äntligen min intervju med polischefen Per Engström vid Polisens nationella operativa avdelning (Noa) om drönarobservationerna i landet. Många rapporter men inte många drönare. Och inga drönare från främmande makt. Mycket liknar de ufoobservationer som vi i UFO-Sverige reder ut.

Klockan 01, eller strax efter, skrev jag in de sista siffrorna från Brasilien och sedan var det tack och hej och taxi hem med en av mina taxivänner. Väl hemma hade jag en del att fixa med i pappersväg. Klockan 02.30 var jag klar för sängen.

Loading