Dagsarkiv: 27 oktober 2022

Skriver åt V-J och beställer reparatörer

Niklas vykort kom fram i dag.

Under förmiddagen bokade jag reparatör för vår trasiga köksfläkt och för vår trasiga luftvärmeväxlare. Båda är i behov av att fixas. Men jag fick också et mejl från Vicente-Juan Ballester-Olmos, en ufokollega från Spanien, som undrade om jag kunde skriva en artikel om konferensen i Toulouse så det gjorde jag och mejlade iväg till honom, frågade om han saknade något, fick några tips och så fyllde jag på.

Under dagen fick jag ett samtal från en ufoobservatör. Det är rätt många som kontaktar mig efter att ha hittat mitt nummer eller min mejl på ufo.se. Mannen hade gjort sin observation för rätt många år sedan, tillsammans med andra, så jag bad en av de nya fältundersökarna att ta sig an fallet som träning. Och det ville den nye gärna!

Jag har också varit i kontakt med en annan observatör gällande ett fall tidigare i år och nu ser det äntligen ut som att vi kommer att kunna träffas i nästa vecka. Det ser jag fram emot!

Jag har också försökt att hjälpa en brittisk ufoobservatör som blev intervjuad av Omar Fowler för många år sedan. Vi fick ju mycket material från Omar under de år jag träffade honom regelbundet i England. Efter hans bortgång hämtade jag ännu mer men änkan ville gå igenom ett arkivskåp själv innan vi fick ta också det som fanns där.

Tyvärr slutade det med att hon kastade allt eftersom vi inte kunde komma på grund av pandemin. Och då kan en del intressant material ha försvunnit för gott.

I dag fick vi vykort från Niklas då han var i Aix-en-Provence. Det tog några veckor men alltid roligt att få kort!

När Anneli gav sig av till stan för att gå på ett kulturevenemang tog jag ner tvätten och en stund senare fixade jag kvällsmat. Kunde inte låta bli att titta på ett avsnitt ”Downton Abbey” eftersom det första som vi såg i går gjorde mig nyfiken. Så nu är jag väl fast… Men därefter blev det åter till datorn för att fixa en fil med AFU-bilder till Tobias som ska hålla föredrag om arkivet i december.

Men mesta tiden av kvällen gick åt till att fortsätta att ordna mina digitala filer. Det är alldeles för många som jag fortfarande inte har sorterat in där de ska vara.

När Anneli kom tillbaka från teatern plockade jag upp henne i Barkarby och sedan var det bums i säng för henne då hon börjar tidigt i morgon medan jag kan sova till 08. Så det blev datorn en stund till för att försöka få över en stor fil till Tobias. Till slut gav vi upp och jag postar den på en sticka istället.

Tobias hade i alla fall fått ut min text och mina bilder från fältundersökarkursen på ufo.se i dag. Bra det! Jag skickade också gruppbilden som jag tog på hela kursen (minus några blyga elever) till Rickard så att han kan distribuera den under morgondagen.

Strax före 01 var jag klar med dagens jobb.

 208 antal visningar totalt