Dagsarkiv: 08 oktober 2022

Grabbträff i Mariestad

Undertecknad, Timo, Bo, Stefan, Olle, Gunnar, Leif, Kjell, Lars och Per-Åke.

I dag var det dags för årets grabbträff i Mariestad för att träffa det gamla kompisgänget. Och uppslutningen var helt okej. Tråkigt nog kunde Anneli inte åka med eftersom hon inte mådde riktigt bra och när jag lämnade Järfälla körde Gunnar och Vanja henne till vårdcentralen för att hon skulle få antibiotika. Tobias å sin sida tog bilen till Sala för att plocka UFO-Aktuellt med Mats och Håkan och Ylva tog sig hem.

Efter att ha lastat av min projektor och lite annat blev det sedvanlig räkmacka och päronsoda med dammsugare på Lundstedts där vi brukar samlas och därefter checkade jag in på Vänerport.

Stefan, som planerat dagen, tog oss sedan till Snapens friluftsområde där den förening han jobbar med, Mariestads fyrsällskap, håller till. Stefan är en mycket skicklig fotograf som bland annat illustrerat en nyutkommen bok om fyrar och det skulle bli i hans ateljé som vi tog oss igenom kväll.

Det är bara att konstatera att det var 20 år sedan vi hade vår först grabbträff och att mer än halva gänget i dag har gått i pension. Vi är några som fortfarande jobbar men det är en lätt grånande skara som möts numera.

Stefan serverar en varm macka.

Det var riktigt kul att träffa det gamla gänget igen, vänner som jag känt hela mitt liv och att mötas i Mariestad är fantastiskt roligt. Stefan hade lagat en gryta till huvudrätt och fixat rostade laxmackor till förrätt och det hela avslutades med en rejäl glasstårta från Kling.

Men vi inledde med öl och korv och lite mingel innan det blev kultur för hela slanten.

Jag hade plockat med mig min projektor och dator och körde en timslång ufouppdatering med inslag från Crazy Pictures ”UFO Sweden”-film, vår jakt på gåtan i Nammajaure, en del om AFU och så lite om vad som händer i USA.

Sedan följde Leif efter med en serie fantastiskt fina fågelbilder (plus en del annat) som han tagit kring sin och Berits bostad i Skåne och därefter visade Gunnar några bilder från en av våra tidigare grabbträffar och Stefan lite blandad kompott.

Riktigt bra och underhållande alltihop!

Framåt 22.30 började de första ta sig hemåt och en halvtimma senare tackade vi andra också för oss. Jag plockade fram en låt med Kfors City Rockers (ett band vars medlemmar fanns på plats här i kväll) och med den spelande ur datorn vandrade jag, Leif, Kjell och Olle i väg mot hotell Vänerport och ett annat boende lite längre bort i hamnen.

Att vi ska göra om detta var vi helt överens om. Kanske en träff till sommaren. När klockan var 00.30 hade jag betat av mejlen på mitt dubbelrum där jag saknar Anneli i natt.

 234 antal visningar totalt