Dagsarkiv: 2 oktober 2022

Niklas till Frankrike och AFU-vädjan

Hjälp gärna AFU att ta steget in i framtiden.

I dag lade jag ut en film på Youtube där jag berättade att AFU nu söker nu nya lokaler för att kunna fortsätta växa och att vi gärna vill ha fler som stöder oss. I dag lägger 55 personer mellan 50 och 1 000 kronor i månaden för att vi ska kunna betala våra hyror. Flyttar vi blir kostnaden högre och vi behöver alltså fler månadsgivare. Om du är intresserad så kontakta mig på clas.svahn@gmail.com.

Alla som hjälper oss på det sättet får boken ”Files of the unexplained”. Och resultatet blev bra: Tre personer svarade att de ville vara med och stödja AFU med pengar varje månad.

Jag har också pratat med Tobias och fortsatt att jobba med det kursavsnitt som vi ska hålla tillsammans och för min del innebär det bland annat att skriva en del texter som vi behöver.

På väg mot Arlanda.

Niklas har sovit över här i natt eftersom han skulle flyga till Frankrike och Aix-en-Provence i dag för att delta i en franskakurs i ett par veckor. Anneli körde honom till Arlanda och framåt eftermiddagen var han på plats och kunde skicka bilder från ett 20-gradigt Sydfrankrike.

Jag har fortsatt att läsa i ”Mr. Mercedes”, både hemma och på bussen, men också mejlat till några av de som ska gå fältundersökarkursen för att de skulle betala i tid och vips var det flera som gjorde det.

Ute var det lite höstruskigt. Regn i luften och molnigt. Men paraplyet jag tog med. mig behövde jag aldrig använda. Framme vid jobbet hade molnen lyckats hålla dropparna borta.

Det blev en lugn kväll, en typisk söndag, och det tog en bra stund innan jag hittade något att skriva om. Något som ingen annan redan skrivit under dagen. Hittade uppgifter om hur många ryska män som hade mobiliserats under den ”partiella” mobiliseringen som Putin utlyste den 21 september och skrev om det. Mycket läst.

När jag sedan såg att ubåtsräddningsfartyget Belos hade lagt sig vid en av gasläckorna norr om Bornholm var det inte svårt att förstå att Sverige kunde vara på väg att skicka ned en undervattensfarkost för att titta på hålet i ledningen. Men ingen ville bekräfta eller säga något, inte Försvarsmakten, inte marinen, inte Kustbevakningen.

Inte dum.

Trots att det var ett lågt nyhetstryck hade jag rätt mycket att göra och det blev inte mat förrän 20.30 då jag gick över bron och hämtade min 17-bitars sushi. Wang Sushi heter restaurangen och den här sushin är alltid riktigt bra.

Framåt 01 rullade det brasilianska valet mot sitt avgörande. Då var det nästan helt jämnt mellan Lula och Bolsonaro, men med fördel Lula eftersom utmanaren har sina starkaste fästen kvar att räknas.

Tog mig hem efter 01. Trodde jag. Men min taxibeställning hade ramlat ur (eller aldrig kommit in i) systemet. Så 01.20 ringde jag från gatan och då kom det en bil till sist. Hade en del att göra hemma så det blev sängen 02.30 som så ofta. Då hade jag hunnit se Lula gå om Bolsonaro också.

Loading