Dagsarkiv: 23 oktober 2022

Sista kursdagen och sedan hem

Peo Wärring berättar om Nimitzhändelsen.

Sista kursdagen var lika grå som de övriga två men eftersom vi håller till inomhus så var det inte något som störde. Frukosten var en repris från gårdagen med bacon och ägg och mackor plus en hel del annat men redan klockan 09 var det dags för mig och Peo Wärring att berätta för deltagarna om det som händer i USA och om den amerikanska kongressens arbete.

Jag berättar om misstolkningsfenomen.

Efter en paus höll jag, med stöd av Tobias vid några tillfällen, den två timmar och femton minuter långa dragningen om misstolkningsfenomen som jag döpt till ”När stjärnor blir tefat”. Ett pass där nybörjarna får se en helt ny värld öppna sig och efter dessa timmar har de fått en helt annan grund att stå på när det gäller vad som kan vara riktiga ufofenomen och vad som är något betydligt enklare att förklara.

Thomas Michanek beskriver hur undersökningsmanualen fungerar.

Samtidigt som jag höll mitt misstolkningsavsnitt höll Thomas, Mikael, Johan och Aners ett övningsmoment för fortsättarna där de fick arbeta med att ta fram idéer för hur våra fältundersökare bättre kan tas tillvara.

Thomas kom sedan att berätta för nybörjarna hur de kan använda vår digitala undersökningsmanual där det finnas massor av handfasta tips på hur man utreder ett fall och där det också finns en lång rad exempel på misstolkningsfenomen i form av bilder och bilder men också beskrivningar.

Mikael Karlsson berättar om hur fältundersökarforumet fungerar.

Mikael Karlsson fyllde på med att berätta om fältundersökarforumet som ska bli ett nav för alla våra undersökare och en del av rapportcentralens arbete. UFO-Sverige ska bli bättre på att hålla våra undersökare aktiva och med den här nya organisationen har vi goda möjligheter att bli det.

Sista punkt var som vanligt avslutning och utvärdering. Och som vanligt ber vi alltid om ris och ros. Och det var ett unisont gillande av själva kursen, inte minst från de nya som var både imponerade och nöjda.

När alla gett sig av var vi några ur UFO-Sveriges styrelse kvar för att plocka ihop och ställa till rätta, packa bilarna och summera det hela också bland oss. Så även om jag var lite trött när jag och Jennie körde genom regnet mot Stockholm var känslan av att ha gjort något bra betydligt starkare.

Efter att ha lämnat Jennie hemma hos sig kom också jag hem vid 19.20. Då hade jag hunnit prata med ytterligare några i telefon och ringa upp en kvinna i Landskrona som vill skänka AFU böcker och en del annat. Jag bad Mikael Karlsson att ta sig dit och hämta lådorna vilket han skulle göra.

Hemma hade Anneli fixat Flygande Jacob som smakade gudomligt gott.

Till sist: Den här bloggen är skriven måndagen den 24 oktober eftersom den blogg jag faktiskt skrev i går bara försvann ur systemet! [[HITTADE DEN! Ni kan läsa den versionen här nedan och se om det är någon skillnad!]]

Peo Wärring berättar om Nimitzhändelsen.

Sista kursdagen är en rolig dag för mig och för nybörjarna eftersom vi ägnar en bra stund åt att gå igenom en rad intressanta, roliga och underliga misstolkningsfenomen. Allt från raketuppskjutningar till myggsvärmar.

Men som grädde på moset fick de nya lyssna till några spännande ufofall också!

Undertecknad berättar om några misstolkningsfall.

Jag och Peo höll i en timma om vad som händer i USA just nu (för både nya och fortsättare) och Thomas berättade om undersökningsmanualen som är ett fantastiskt digitalt verktyg där han själv gjort en stor del av jobbet.

Mikael berättar om hur vi ska bli fler fältundersökare.

Det blev också tid att diskutera hur bäst skulle ta om hand alla våra fältundersökare och se till att så få som möjligt lägger av. Där gjorde fortsättarna ett bra jobb och kom med många nya idéer. För att blir fler fältundersökare är kanske UFO-Sveriges viktigaste uppgift just nu och där berättade Mikael Karlsson om några av de tankar som vi i föreningen har för att kunna klara detta.

Thomas berättar om undersökningsmanualen.

Sedan tog helgen slut med en diskussion om vad som var bra och som kan bli bättre, alla fick sina diplom och sedan bar det hemåt. Vi som arrangerade kom sist iväg eftersom det var mycket att ta hand om innan vi kunde känna oss klara. Men alla var överens om att det hade varit en mycket lyckad helg med många bra samtal och trevliga människor.

När jag och Jennie rullade norr ut genom Östergötland regnade det och regnet följde oss mesta delen av vägen till Stockholm. Vid Nyköping var det en vansinnigt trist kö på grund av ett vägarbete men sedan lossnade det.

Efter att ha lämnat Jennie kom jag hem vid 19.20-tiden. Anneli hade lagat Flygande Jacob och det var skönt att sitta ned en stund. Jag visade henne en del av filmerna och lite annat från vårt rollspel och sedan tog jag hand om disken och packade upp.

Efter 22 var vi klara för sängen båda två.

Loading