Dagsarkiv: 17 oktober 2022

Tre Zoommöten och kursjobb

Kom upp vid 08 och kunde börja jobba med fortsatta förberedelser för fältundersökarkursen till helgen men jag satte mig också att ringa ett företag som kan reparera vår ena luftvärmeväxlare som verkar ha gett upp och fick en snabb offert på några olika lösningar. Inte billigt men heller inte så dyrt som jag hade fruktat.

Ringde också parkeringsföretaget Aimo som trots att vi hade betalat med appen när vi ställde i Globens garage (180 kronor) hade skickat oss en faktura också fast på nästan dubbelt så mycket. Fick prata med en bra och vettig dam som kollade och insåg att något hade blivit fel strök fakturan och försökte förklara varför det hade blivit som det blivit. Men just den saken lyckades jon inte få mig att förstå:

”Det finns många parkeringar i området”, var svaret. Ja, det gör det ju men inte blev dubbelfaktureringen klarar för det.

Nästa samtal var mindre positivt då jag pratade med folkbokföringen sedan jag sent i fredags fått ett mejl från en science fiction-intresserad vän som hade hört på omvägar at Eugen Semitjovs son Jesper skulle ha avlidit. Och det visade sig vara sant. Jesper, som bara blev 59 år, gick bort i Stockholm den 7 juni och han ligger nu begravd under samma sten som sin pappa.

Detta var ett verkligt tråkigt besked. Jag gillade verkligen Jesper och AFU hjälpte honom att skanna hela pappans klippsamling. Vi hade bra kontakt under åren även om jag tappade bort honom under den tid han bodde i Thailand. Men väl tillbaka i Sverige sågs vi vid flera tillfällen och vi utbytte alltid julkort med varandra.

Lite senare på dagen pratade jag med en av hans döttrar och hon var fortfarande väldigt ledsen vilket inte är svårt att förstå.

Framåt dagen var det dags för ett timslång Google Meet-möte med skyddsombudskollegor och chefer på DN där jag och Hans är engagerade i ett ärende som nu tog ett bra steg framåt. Mötet var tydligt och bra och jag fick möjlighet att ge min bild av situationen som vi arbetar med.

Trettio minuter senare var det dags för nästa möte, den här gången med Enigma Labs i New York. Vd och ytterligare en i högre ställning på företaget var med då vi diskuterade igenom det gemensamma projekt som de och AFU bedriver. Också detta möte var bra och produktivt och jag kunde ringa Anders Liljegren och ge honom flera positiva besked.

Möte nummer tre blev på Zoom liksom Enigma-mötet. Men nu var det en fransk kvinna som jag haft kontakt med under nästan ett år som jag hade kontakt med under 45 minuter. Kvinnan, som bor i södra Frankrike vill skriva in AFU i sitt testamente eftersom hon är orolig för vad som ska hända med hennes 15 000 böcker i olika esoteriska ämnen när hon en gång går bort.

Det blev ett bra samtal och jag mejlade över de uppgifter hon behöver för att skriva in oss och lovade i min tur att skicka ett exemplar av min bok om AFU till henne.

I dag fick jag också den slutliga listan med personer som ska gå fältundersökarkursen, 52 stycken plus en föredragshållare i form av Richard Holmgren som ska berätta om sin resa till Djatlovpasset och de teorier som finns kring katastrofen där. Rickard Andersson, som håller i de praktiska bitarna kring kursen (jag ansvarar för innehållet) skickade också menyn som inte ser inte ut att gå av för hackor. Jag känner mig redan sugen! Ni kan se den längst ned i bloggen.

När Anneli kom hem hade hon varit och simmat och Niklas hade betalat handpenning på sin lägenhet. Själv hade jag mest suttit vid datorn. Och framåt 19 hade Anneli fixat kvällsmaten som blev lövbiff med rotsaker i ugn. Gott som vanligt när Anneli lagar mat. Och som efterrätt ett avsnitt ”Tunna blå linjen”.

Sedan blev det datorbaserat jobb fram till 00.15 då jag tog ned tvätten och fixade lite mejl. Efter att ha läst igenom och justerat protokollet från söndagens styrelsemöte i UFO-Sverige mejlade jag det till Thomas Michanek som också ska läsa och justera. I säng 01.00 i alla fall.

Loading